Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Sectornieuws

Thomas Scorier nieuwe voorzitter Confederatie Bouw

“De bouw evolueert aan een razendsnel tempo. Meer dan ooit is de bouw de industrietak met oplossingen voor een samenleving...

naamloos-2-kopieren-4

23 september 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Thomas Scorier volgt Paul Depreter op als voorzitter van de Confederatie Bouw. Scorier, industrieel ingenieur bouwkunde en zaakvoerder van TS Construct, een bouwonderneming gespecialiseerd in houtskeletbouw en CLT (Cross Laminated Timber), kijkt alvast uit naar deze nieuwe uitdaging. “De bouw evolueert aan een razendsnel tempo. Meer dan ooit is de bouw de industrietak met oplossingen voor een samenleving en economie in volle transformatie.”

Vandaag werd Thomas Scorier verkozen tot nieuwe voorzitter van de Confederatie Bouw. Hij volgt daarmee Paul Depreter op, die dat mandaat sinds 2017 bekleedde. Scorier: “Ik wil Paul Depreter van harte bedanken voor het harde, waardevol werk dat hij geleverd heeft. Ik denk dan aan in het bijzonder aan de vernieuwingsoperatie ‘Confederatie Bouw 2020’ en de veiligheidscampagne ‘Safety My Priority’ die hij lanceerde.”

Thomas Scorier is 56 jaar, vader van 5 kinderen en grootvader van een kleinzoon. Hij studeerde op zijn 22ste af als industrieel ingenieur bouwkunde, deed werkervaring op bij Ets. Béton Lemaire in Ottignies als verantwoordelijke voor de uitrol van Benor en speciale producties en bij NV Peremans in Halle waar hij van werfleider snel doorgroeide tot operationeel en technisch directeur.

In 1995 richtte Scorier TS Construct op, zijn eigen onderneming, die zich eerst specialiseerde in houtskeletbouw en later in CLT (Cross Laminated Timber). TS Construct begon met twee werknemers in dienst, maar is vandaag uitgegroeid tot een kmo met 35 werknemers. Het bedrijf boekt een omzet van 12 miljoen euro.

Paul Depreter, past-president van de Confederatie Bouw: “Thomas houdt van uitdagingen en ik ben ervan overtuigd dat hij het voorzitterschap van deze mooie organisatie met veel overgave en enthousiasme zal aangaan. Onze sector evolueert onder meer door digitalisering, demografische factoren en industrialisering razendsnel. Het is aan ons om de vinger aan de pols te houden en al onze leden te gidsen doorheen deze evoluties. De meer dan 16.500 leden-bouwbedrijven van de Confederatie zullen op hem kunnen rekenen.”

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: “Ik kijk alvast uit naar onze samenwerking. Thomas heeft duidelijk tijdens zijn carrière als ondernemer en aannemer aangetoond dat hij gelooft in innovatie en in de bouwsector meer algemeen. Hij beschikt over alle kwaliteiten, zowel professioneel als menselijk, om de bouw te verenigen op een sleutelmoment in zijn evolutie.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%