NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Tijdswinst voor de HVAC-technieker dankzij automatische aanmelding keuringsattesten bij VEKA
De Test Pro+-app ontzorgt de HVAC-technieker maximaal.

Tijdswinst voor de HVAC-technieker dankzij automatische aanmelding keuringsattesten bij VEKA

De HVAC-technieker maximaal ontzorgen staat al jaren hoog op de agenda van Testo. De specialist in elektronische meetapparatuur speelt daarin sinds 1957 een voortrekkersrol. Met next level rookgasanalysers, manifolds en bijhorende digitale innovaties blijft Testo onderhoudswerk aan verwarmings- & koelinstallaties verder vereenvoudigen. Brandactueel is de update van de app Testo Pro+ ten bate van de verplichte VEKA-aanmelding in Vlaanderen.

De meetinstrumenten van Testo worden wereld­wijd voor zeer uiteenlopende toepassingen gebruikt, een groot aandeel ligt bij HVAC/R. Nergens zijn de meetopdrachten meer divers, de voorwaarden strenger en de eindklanten veel­eisender. Dagelijks zijn duizenden professionals onderweg met meet­toestellen van Testo, zoals de rookgasanalyser testo 300 of de manifold testo 557s, en ze weten goed waarom. Met zo’n toestel komt namelijk de toegang tot het cloud-platform Testo Pro+. Een unieke tool die voor heel wat tijdswinst zorgt.

De test Pro+ app communiceert in alle richtingen.

De Testo Pro+ app

Binnen Testo Pro+ kunnen alle klanten handig worden ingeladen inclusief de installatiegegevens. Het platform biedt slechts één mobiele applicatie die zowel de verwarmingstechnicus met testo ProHeat als de koeltechnieker met Testo ProCool ondersteunt tijdens de opstart en het onderhoud van installaties. Bovendien wordt ieder aan­gemaakt attest van onderhoud en keuring automatisch opgeslagen binnen Testo Pro+. 

Digitaliseer je attesten met testo ProHeat

Update voor Vlaanderen

Een volgende stap in de automatisatie is nu een feit. Testo houdt de vinger aan de pols wat wetgeving betreft. Vanaf 1 september 2023 is in Vlaanderen een automatische aanmelding van elke keuring en periodiek onderhoud van een centraal stooktoestel via het VEKA-platform verplicht. Om manueel werk verder te besparen, zette Testo nog verdere stappen om een koppeling tussen Testo Pro+ en de VEKA-software mogelijk te maken. Dit gebeurde in overleg met fabrikanten van verwarmings- en koelinstallaties, zodat ieders noden gedekt waren.

Betekent dat de Testo Pro+-app eind augustus 2023 een update kreeg, naar versie 5.6 voor Android en IOS. Deze update bevat een belangrijke aanpassing in verband met de VEKA-aanmelding en verschaft toegang tot het officieel adressenregister van het Vlaams Gewest. Zo kan je als technieker in de app voortaan het Adress-API-ID selecteren, waardoor automatische aanmelding van het desbetreffende onderhoud(sattest) bij VEKA een feit is.

“In deze update dient de gebruiker het adres van het stooktoestel op te zoeken in het officiële adressenregister van Vlaanderen. Door deze opzoeking wordt het Adress-API-ID opgehaald, wat vanaf 1 september een verplichting wordt”, vertelt Koen Van Nieuwenhove, Business unit manager bij Testo.

Vanaf 1 september 2023 is een automatische aanmelding van elke keuring van een centraal stooktoestel verplicht.

Innovatieve waakhond 

De nieuwe verplichting geldt vanaf 1 september voor Vlaanderen. Ook voor Brussel volgt Testo de wijzigingen in de wetgeving op de voet – daar gaat de verplichting via een ander platform in vanaf 1 oktober. En voor HVAC-specialisten die actief zijn in het Waals Gewest, bereidt Testo zich eveneens voor op een eventuele update. 

De digitale attesten via de app Testo Pro+ bieden zekerheid, ze maken bedrijven future proof. In de app zit ook een historiek, zodat attesten steeds opnieuw aan de eindklant worden bezorgd. Een nieuwigheid zijn verder e-mailsjablonen, met de mogelijkheid om automatisch herinneringen voor controles uit te sturen. Een QR-code die op de installatie kan worden geplakt, vult het innovatieve rijtje aan. Een QR-code scannen staat synoniem voor makkelijk gegevens van een installatie oproepen. Kwestie van het proces te versnellen. En ook van toepassing voor het verkrijgen van attesten van airco’s, warmtepompen en meer. Zo ondersteunt Testo ook jouw energietransitie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details