Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Sanitair

Toiletsysteem met directe spoeling: een revolutie in openbare toiletten

WC_Tempoflux3-©DELABIE
TEMPOFLUX 3: designvol, laag geluidsniveau, hygiënischer en vooral beter bestand tegen intensief gebruik.

Tekst | Delabie

Beeld | Delabie

22 september 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Toiletten met reservoir zijn ontworpen voor huishoudelijk gebruik en zijn bijgevolg niet bestand tegen intensief gebruik. In publieke ruimten vormen ze een bron van terugkerende problemen. De directe spoeling, die echt efficiënt is qua waterdichtheid en ontworpen is voor intensief gebruik, is de enige oplossing die specifiek bestemd is voor publieke ruimten. Met de TEMPOFLUX 3 toiletkraan en de TEMPOMATIC dubbele bediening  biedt DELABIE gerichte oplossingen die directe toiletspoeling mogelijk maken. 

TEMPOMATIC dubbele bediening toiletkraan met directe spoeling.

Om het comfort van de gebruiker op lange termijn te waarborgen en het energieverbruik te verminderen, moeten plaatsen die publiek toegankelijk zijn  beantwoorden aan nieuwe vereisten op het gebied van apparatuur. Toiletten met directe spoeling voldoen aan die voorwaarde. Dankzij het ontbreken van een reservoir voorkomt het toiletsysteem met directe spoeling stilstaand water en kalkaanslag of vuilophoping in de sanitaire installatie. Dit systeem is daarom hygiënischer dan een toilet met reservoir: het gaat bacterievorming tegen en verzekert een totaal comfort voor de gebruiker dankzij de bijzonder efficiënte spoeling.

Aangezien het systeem direct is aangesloten op het waterleidingnet, hoeft er geen reservoir bijgevuld te worden na het spoelen. Hierdoor kan meteen een volgende spoeling geactiveerd worden en hoeft de gebruiker niet te wachten. Bovendien is het systeem met directe spoeling uitermate geschikt voor ruimten met hoge bezoekfrequentie dankzij de korte spoeltijd van 7 seconden. 

Maximale hygiëne voor een minimale prijs

De vele voordelen van het toiletsysteem met directe spoeling – verbeterde hygiëne, geen lekkages, water­besparing, minder en vereenvoudigd onder­houd – maken het systeem zeer snel rendabel. Doordat het specifiek ontwikkeld werd voor gebruik in publieke ruimten en aangepast is aan de nieuwe milieuregelgeving, heeft dit toiletsysteem de beste kwaliteit/levensduur/prijs verhouding voor dit type toepassing.

DELABIE heeft een assortiment toiletkranen met directe spoeling ontwikkeld die het mogelijk maken om het waterverbruik te optimaliseren en zo bij te dragen in het behalen van de beste milieukeurmerken (HQE, Breeam, Leed…). Door niet langer een reservoir te gebruiken, wordt  waterverspilling vermeden. Het reservoir is immers de belangrijkste bron van lekkage bij het toilet.

TEMPOMATIC dubbele bediening is uitgerust met een innovatief waterdicht systeem.

Milieuvriendelijke TEMPOFLUX 3 

De zelfsluitende TEMPOFLUX 3 toiletkraan voor directe spoeling past in de tijdgeest – designvol, laag geluids­niveau, hygiënischer en vooral beter bestand tegen intensief gebruik – en wordt daar­door onmisbaar in publieke ruimten. De TEMPOFLUX 3 combi­neert het praktische met het esthetische: hoog­waardige afwerkingen, gebruik van edele materialen, gevarieerde vormen en texturen. 

De TEMPOFLUX 3 met dubbele bediening 3l/6l laat toe de spoeling te optimaliseren en toch water te besparen. Het watervolume kan aangepast worden naar 2l/4l, waardoor de beste resultaten in milieukeurmerken kunnen behaald worden. Het anti-blokkeersysteem laat toe het spoelvolume te beheren, ongeacht hoelang de drukknop ingedrukt blijft. Zo kan de kraan niet in open positie geblokkeerd worden. Het water loopt enkel als de drukknop niet ingedrukt blijft. Op deze manier voorkomt TEMPOFLUX 3 dagelijks misbruik en verspilling. 

De soepele bediening zorgt voor com­fort voor de gebruiker, zelfs tijdens piek­momenten. Het toilet­systeem met directe spoeling is zeer compact en neemt veel minder ruimte in beslag – wat een voor­deel is bij het ontwerp van een gebouw – en kan zowel bij nieuwbouw als renovatie eenvoudig geïnstalleerd worden.

De zelfsluitende TEMPOFLUX 3 toiletkraan voor directe spoeling past in de tijdgeest en wordt daardoor onmisbaar in publieke ruimten.

TEMPOMATIC dubbele bediening

Een alternatief is de elektronische toilet­kraan TEMPOMATIC dubbele bediening. Net zoals de TEMPOFLUX 3 is deze kraan uitgerust met een inno­vatief water­dicht systeem. De inbouw­doos kan op verschillende manieren geïnstalleerd wor­den en de inbouwdiepte is regel­baar tussen 10 en 120 mm. De moderne afdek­plaat combi­neert design en vandaal­bestendigheid. De TEMPOMATIC dubbele bediening beschikt over een ‘intelligent’ spoelsysteem: het kan onder­scheiden wanneer een kleine of grote spoeling nodig is. 

De spoeling van de TEMPOMATIC dubbele bediening gebeurt op vraag met de drukknop of automatisch na het vertrek van de gebruiker. Deze functie verzekert een permanente hygiëne van de closetpot, zelfs bij vergetelheid of nalatig­heid van de gebruiker. De periodieke spoeling voorkomt bacteriegroei en verzekert elke 24 uur een spoeling van de leidingen bij niet-gebruik.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details