Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Veilige, duurzame en milieuvriendelijke werkkledij

PIC_220411_MEWA_MBS_1
In het eigen technisch centrum worden de stoffen getest op scheurvastheid, kleurechtheid en slijtvastheid voordat de werkkleding vervaardigd wordt.

Tekst | MEWA

Beeld | MEWA

4 november 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Investeringen in de ontwikkeling van nieuwe producten en geavanceerde technologieën zijn een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie van MEWA. De textieldienstverlener optimaliseert voortdurend zijn grondstofbesparende procestechnologieën en is daarmee de koploper in de branche. Dat geldt ook voor de ontwikkeling van textiel, zoals werkkleding en beschermende kleding. Om dat te bereiken, werkt MEWA nauw samen met experts op vlak van onderzoek, onderwijs en praktijk. 

Eigen ontwikkelingsafdeling voor werkkleding en beschermende kleding

Mechelen, mei 2022 – Bij MEWA ligt de focus bij de ontwikkeling van textiel zoals werkkleding en bedrijfs­textiel altijd op kwaliteit en duurzaamheid, want duur­zaam werken is de beste manier om grond­stoffen te sparen. Er worden uit­sluitend hoog­waardige materialen gebruikt, die vol­doen aan de eisen van de werk­­omgeving en aan de hoge eisen van industrieel wassen. In de eigen ontwikkelings­­afdeling voor werkkleding en bescher­mende kleding worden nieuwe collec­ties ontworpen en wordt bestaande kleding verder ont­wikkeld in samen­werking met stoffen­fabrikanten en onderzoeks­instituten. De veer­kracht en de duurzaam­heid van de werk­kleding worden getest tijdens intensieve test­procedures in het eigen technisch centrum en in gecertificeerde instituten. Het resultaat: verbeterde en duur­zame stoffen met nieuwe, extra beschermende functies, zoals antistatische, las- of chemische bescherming.

In het technisch centrum van MEWA wordt de kleding getest op duurzaamheid en slijtvastheid.

Geoptimaliseerde testprocedure in het eigen technisch centrum 

Voor de lancering van een nieuwe werk­kleding­collectie wordt de stof eerst getest in het technisch centrum van MEWA in het
Duitse Wiesbaden.   

Bij het testen wordt de stof ten minste 30 keer gewassen, behandeld en vervolgens getest op zaken als scheurvastheid, kleurechtheid en slijtage. 

“De klant kan ervan op aan dat aan alle nodige veiligheidsnormen wordt voldaan en dat ze optimaal zijn afgestemd op de zorgprocessen. Onze manier van werken voldoet aan de specificaties van internationaal geldende ISO-normen”, verklaart Danny Vermeir, technisch directeur MEWA Servibel. 

Voor het vervaardigen van de nieuwe bedrijfskledingcollectie ‘PEAK’ worden zo’n 75 procent duurzame en grondstofbesparende materialen gebruikt.

Trend naar degelijke en duurzame werkkleding 

Bij de keuze van werkkleding is duurzaamheid steeds vaker een doorslaggevende factor voor bedrijven en ondernemingen. Daarom bieden gecertificeerde textieldienstverleners een milieu­vriendelijke en grondstof­besparende verhuur­service voor bedrijfsuitrusting. MEWA gaat nog een stap verder en heeft onlangs haar eerste collectie uit gerecycleerd materiaal ontwikkeld. Peak is werkkleding met uitstekende functionele eigenschappen en heeft de look van een modieuze outdooroutfit. De polyestergarens die ervoor gebruikt werden, zijn uitsluitend gemaakt van gerecycleerde PET-waterflessen. Die worden gecombineerd met biologisch katoen. In totaal worden voor het vervaardigen van MEWA PEAK ongeveer 75 procent duurzame en grondstofbesparende materialen gebruikt.

De kwaliteit van de gerecycleerde materialen vormt een grote uitdaging bij het aanbieden van duurzame textieldiensten. Het gaat hier vooral om sterkte, die cruciaal is voor werkkleding. “De afgelopen jaren is de kwaliteit van gerecycleerd polyester aanzienlijk verbeterd en is de bereidheid om te investeren in de recyclingsector over het algemeen toegenomen – ook in ons netwerk”, vervolgt Danny Vermeir. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details