Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Jaarboek

Vereenvoudig je administratie en werk meer dan 30% sneller met Bouwsoft, dé software voor de bouw- en installatiesector

Bouwsoft—Alle-toestellen—Nieuw
De mobiele apps zorgen ervoor dat je steeds je administratie bij je hebt.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | Use It Group

6 mei 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Veel bedrijven maken nog steeds offertes en facturen op in Excel en Word. Anderen dan weer met software, maar niet specifiek voor de sector. De manuele afhandeling van administratief werk zorgt regelmatig voor heel wat vertraging ter hoogte van de backoffice. Administratieve automatisatie is nochtans de correcte weg vooruit. Want enkel zo bespaar je heel wat tijd, werk en geld!

Bouwsoft is sinds juli 2021 deel van de Visma-familie, gekend van het team Jumbo-Visma en biedt met zijn modulair pakket talrijke mogelijkheden en verhoogde flexibiliteit. Denken we maar aan volautomatisch documentenbeheer, projectopvolging en vorderingsstaten of de uitermate handige mobiele app. En groeit je bedrijf? Dan groeit Bouwsoft gewoon met je mee. Je kan op elk moment snel en efficiënt extra gebruikers, modules en/of apps toevoegen.

Voldoet aan alle noden

Bouwsoft werd ontwikkeld voor elke sector uit de bouw- en installatiewereld en voldoet zo aan alle specifieke administratieve noden. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat er een gerichte voor- en nacalculatie kan uitgevoerd worden om te zien hoe rendabel projecten nu echt zijn. Dit kan door de registratie van de gebruikte machines/materialen en gepresteerde uren in de mobiele Time App. Ook in regie werken en achteraf regiefacturen opmaken is perfect mogelijk. 

Het modulair pakket biedt talrijke mogelijkheden en verhoogde flexibiliteit.

Geen dubbel werk

Bij Bouwsoft dien je slechts éénmaal de gegevens in te voeren. Daarna keren deze gegevens terug in alle aspecten van het pakket. Gemaakte offertes en facturen, verstuurde brieven of e-mails, foto’s, plannen, … worden altijd auto­matisch gelinkt op klant- en projectniveau. Geen dubbel werk en geen tijdverlies meer. Én een veel lagere foutmarge!

Mobiel werken op elke smartphone en tablet

De mobiele apps zorgen ervoor dat je steeds je administratie bij je hebt. Zo beheer je je relaties en projecten en pas je offertes en werkbonnen aan van bij de klant of op de werf met de ‘mobile pro’. Met de ‘Time App’ registreer je de gebruikte machines, verbruikte materialen en gepresteerde uren rechtstreeks op de werf.

NIEUW: van digitale werkbon tot handtekening én betaling met Visma Bouwsoft

Werkbonnen digitaal opmaken – op de werf! – doe je vanaf nu met de Visma Bouwsoft app. Vanuit Bouwsoft wordt elke opdrachtbon aan de juiste werknemer toegewezen. Met deze applicatie heeft de technieker meteen alle info bij de hand. De klant tekent digitaal af, betaalt onmiddellijk via QR-code en klaar is kees. Papieren werkbonnen en extra werk, achteraf op kantoor, zijn op die manier voltooid verleden tijd.    

Stevie Gevelrenovatie: ‘Voor ons is Bouwsoft een onmisbare tool geworden!‘

Klant aan het woord 

Pascal Van Volsem, Stevie Gevel­renovatie: “Vroeger trokken wij ons voornamelijk uit de slag met Excel. Met Bouwsoft wordt onze administratie nu veel beter beheerd. We vragen ons soms af hoe we het vroeger voor elkaar kregen. Documenten (offertes, facturen, …) opmaken gaat echt veel sneller. Dat leidt elke dag weer tot meer efficiëntie en meer winst, zowel in omzet als in tijd. Voor ons is Bouwsoft een onmisbare tool geworden! Een aanrader voor elk bedrijf in de bouwsector.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details