NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De energietoekomst is duurzaam, elektrisch en geconnecteerd

De energietoekomst is duurzaam, elektrisch en geconnecteerd

Dreigende stroomtekorten en hogere elektriciteitsfacturen waren de afgelopen maanden voorpaginanieuws. Viessmann, een van de meest toonaangevende fabrikanten van verwarmingsoplossingen, springt op Batibouw in de bres voor een nieuwe aanpak.

Nogal wat fabrikanten van verwarmingsoplossingen laten Batibouw dit jaar links liggen. Viess-mann niet. Patrick O, algemeen directeur van Viess-mann Belgium: “Het zijn geen eenvoudige tijden voor de verwarmingssector, maar als het moeilijker gaat moet je net extra inspanningen doen om antwoord te bieden op de vragen van de particulieren.” Viessmann doet op Batibouw vier trends uit de doeken die de energiemix van de toekomst zullen bepalen.

vitovalor-pt2_00034-kopieren

Vitovalor PT2.

 

TREND 1: ELEKTRIFICATIE VAN DE ENERGIEMARKT
Toestellen die consumenten in staat stellen zelf stroom en warmte op te wekken, maken een steile opmars. “De brandstofcel- en WKK-technologie  van Viessmann geeft gezinnen, bedrijven en wijken de mogelijkheid om zelf warmte op te wekken en elektriciteit te genereren. De overschotten kunnen ze delen,” legt Patrick O uit. Viessmann zet op Batibouw toestellen in de kijker die warmte én elektriciteit generen: zo is er Vitovalor PT2, die gezinnen een alternatief biedt voor de stijgende stroomprijzen door hen zelf warmte en elektriciteit te laten produceren. Viessmann zet ook in op zonne-energie, met onder meer de Vitovolt 300 fotovoltaïsche zonnepanelen.

TREND 2: DUURZAAM VERWARMEN
“In de nabije toekomst zullen duurzame oplossingen meer dan ooit een noodzakelijk alternatief vormen voor fossiele brandstoffen. Zowel voor de productie van sanitair warm water als voor elektriciteit. Ook warmtepompen zullen een steeds prominentere plaats innemen in huishoudens”, zegt Patrick O. En dat is nodig, want België mist in vergelijking met Duitsland voorlopig de boot op het vlak van aanwenden van zonne-energie en warmtepomptechnologie.

“Consumenten worden door beleidsmakers niet aangemaand te investeren in duurzame alternatieven zolang die laatste de deadline voor het sluiten van de kerncentrales blijven uitstellen”, legt Patrick O de vinger op de wonde. Viessmann benadrukt op Batibouw de waarde van duurzame energieoplossingen en stelt er gezinnen en bedrijven er onder andere een state of the art split-warmtepomp voor: de Vitocal 222-S. Dit is een split-unit warmtepomp met geïntegreerde boiler met een inhoud van 170 liter. Dankzij de modulerende werking stemt de warmtepomp het compressorvermogen minutieus en efficiënt af op de warmtebehoefte van de gebruiker.

vitocal-222-s_00023-kopieren

Vitocal 222-S met PV.

 

TREND 3: CONNECTIVITEIT, MET ANDERE PRODUCTEN EN MET DE INSTALLATEUR
In de hedendaagse maatschappij is iedereen op de één of andere manier met het internet verbonden. Steeds meer raken ook producten met elkaar verbonden via een waar internet der dingen. “Op dat vlak kunnen geconnecteerde verwarmingstechnieken een serieuze meerwaarde bieden,” aldus Patrick O. Zo is er Vitoconnect en de gratis ViCare-app, om vanop afstand de status van je ketel op te volgen en de regeling ervan te bedienen. En met Viesmanns slimme thermostaat Tado en de bijhorende app verwarm je je woning efficiënter, waar je je ook bevindt, en druk je zo je energiekosten.

TREND 4: EFFICIËNT VERWARMEN MET FOSSIELE BRANDSTOFFEN
Investeren in een condensatieketel of brandstofceltechnologie loont, en dat zie je ook op je energiefactuur. Patrick O: “Je oude, energieverslindende ketel vervangen door een moderne condenserende gasketel is een investering, die je zo hebt terugverdiend. Zowel op vlak van energie-efficiëntie als op financieel vlak leveren onze ketels een hoog rendement.”

Op Batibouw stelt Viessmann zijn nieuwste gamma condensatietechnologieën tentoon: Vitodens 050-W (condenserende gaswandketel met nominaal warmtevermogen), Vitodens 100-W (gascondensatieketel voor wandmontage, nominaal verwarmingsvermogen), Vitodens 200-W (condenserende gasketel met aanraakscherm), Vitocrossal 300 CU3A (voordelig verwarmende staande gascondensatieketel voor meergezinswoningen, openbare gebouwen en industrie) en Vitorondens 200-T (compacte condenserende stookolieketel).  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details