NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Al je vragen over brandveiligheid beantwoord op Install Day
Soudal Fire Range bestaat uit 12 producten voor het brandwerend afdichten van doorvoeren.

Al je vragen over brandveiligheid beantwoord op Install Day

Expert in chemische bouwspecialiteiten zet er fire resisting applications in de kijker

Het grote publiek kent Soudal vooral als sportsponsor en van zijn gamma aan voegkitten en vulmiddelen. Techniekers weten dat het bedrijf ook een betrouwbare leverancier is van brandwerende producten. Koen Van Gasse, productmanager van de zogenaamde fire resisting applications bij Soudal, vertelt waarom zijn broodheer precies dat gamma in de kijker zet op Install Day 2023.

Soudal werd opgericht in 1966 in Turnhout en produceert vandaag nog steeds in de Kempen. Daarmee is het Europa’s grootste onafhankelijke producent en expert in chemische bouwspecialiteiten. De groep is vertegenwoordigd in 140 landen, maar de een-op-eenrelatie met installateurs blijft belangrijk. Soudal is op 13 oktober dan ook te vinden op Install Day 2023 in Groot-Bijgaarden, aan stand 73 in hal B. Al voor de zesde keer verwelkomt die gratis vakbeurs elektriciens, loodgieters en HVAC-installateurs om kennis te maken met nieuwe technologieën Koen Van Gasse: “Plaatsers van technieken doen meer en meer alles: centrale verwarming, elektriciteit, airco, ventilatie. Ze bieden de hele set aan. Daarom is één beurs voor die verschillende installatietechnieken zo interessant en zijn we er als Soudal ook dit jaar weer bij.”

De juiste producten zijn essentieel om alles conform af te dichten.

Brandveiligheid voorop

Dit jaar wil Soudal techniekers laten kennismaken met Soudal Fire Range, een compleet gamma aan brandwerende producten. “Denk aan brandwerende voegen, mortel, manchetten en strips”, zegt Koen. “Niet in one size fits all: om alles conform af te dichten, moeten de juiste producten worden gebruikt.” 

Brandveiligheid is geen lachertje en als installateur moet je rekening houden met (veranderende) wetgeving wanneer je aan het werk gaat. Soudal is een extra hulplijn voor professionals om die wetgeving te interpreteren. “Installateurs zijn vooral bezig met het plaatsen van technieken. Dat is hun broodwinning. Maar daarnaast moeten ze nog met heel wat nevenzaken rekening houden, zoals de correcte brandwerende afdichting rond leidingen. Wij helpen onze klanten daar graag bij.”

Soudal bemant stand 73 op Install Day.

Al je vragen beantwoord

Daarom gaat Soudal verder dan enkel zijn productgamma. “Als loodgieter gebruik je andere producten dan als elektricien. Wij denken à la tête du client en daarom staan we zo graag op Install Day: we kunnen er heel concrete vragen beantwoorden. Op 13 oktober is een heel team van technische ondersteuners aanwezig. Ze kunnen installateurs de juiste producten tonen voor hun specifieke situatie, maar helpen hen ook waar nodig. Zo kunnen de installateurs een afspraak maken voor extra uitleg en demonstratie op hun werf.”

Ook na Install Day kan je als installateur bij Soudal terecht voor een antwoord op je vragen. Koen Van Gasse: “We zijn meer dan alleen een aanbieder van producten. We willen een kenniscentrum zijn voor de installateurs die onze producten gebruiken. Niet enkel voor Soudal Fire Range maar voor ons hele gamma. Techniekers vinden daarom uitgebreide en up-to-date informatie op onze website, in de vorm van brochures en in de installatievoorschriften. Onze experten verlenen dus ook op de werf advies over het juiste gebruik van de producten. Zo komen technieker en fabrikant samen tot een kwalitatief en brandveilig resultaat”, besluit de productmanager.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details