NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Bespaar water met de BWT D1-RED-drukregelaar

Bespaar water met de BWT D1-RED-drukregelaar

Je hebt er allicht nog nooit bij stilgestaan als je de keuken- of lavabokraan opendraait, maar de druk van het water dat daar uitkomt, wordt geregeld door steeds innovatievere toestellen en technieken. Zoals bijvoorbeeld een drukregelaar. Deze beschermt je huishoudelijke waterinstallatie tegen een te hoge toevoerdruk en voorkomt schade aan je installatie.

Overweeg je  een (nieuwe) waterontharder om te besparen op het onderhoud en om de levensduur van je sanitaire installatie te verlengen? Voor een kleine meerprijs plaatst de installateur ook een drukregelaar, waardoor je kan genieten van heel wat voordelen. De BWT D1-RED-drukregelaar beschermt je sanitaire installatie niet alleen tegen een te hoge toevoerdruk, hij zorgt er ook voor dat die minder water zal verbruiken, en doet dit merkelijk stiller dan conventionele drukregelaars. Minder waterverbruik is belangrijk, want water wordt steeds duurder en elke druppel telt.

BWT-app om water en geld te besparen

De Best Water Home-app beschikt over een instelhulp om de waterdruk te optimaliseren en de waterfactuur te doen dalen dankzij een waterbesparingscalculator. Met een correcte drukinstelling kan je jaarlijks meer dan 100 eurobesparen. Niet alleen elke druppel, maar ook elke euro telt.

Het BWT-hygiëneconcept

In de Best Water Home-app kan ook een automatische onderhoudsherinnering worden ingesteld. Die zal je ertoe aanzetten regelmatig een visuele controle te doen via de transparante filterbokaal onderaan de drukregelaar, en wanneer nodig de filterzeef te reinigen.

De vele voordelen van de BWT D1-RED-drukregelaar

De nieuwe drukregelaar D1-RED 1” is ontworpen voor gebruik tot 16 bar en 40 °C. Hij is vervaardigd uit loodvrij brons, en is daarmee conform aan de nieuwste richtlijnen voor materialen in contact met drinkwater. De D1-RED kan worden aangewend in zowel private als publieke en industriële gebouwen.

De D1-RED-drukregelaar staat garant voor een hoog debiet bij lage druk, een eersteklas drukregeling, de laagste geluidsklasse, de meest hoogwaardige kunststoffen uit de medische sector, een aan alle kanten zichtbare schaal voor de drukinstelling eneen roestvrijstalen filterzeef.

10 jaar garantie

Op voorwaarde dat de montage gebeurt door een BWT-installateur, dat de eindklant het product registreert via de Best Water Home-app, dat de drukregelaar correct wordt gebruikt en dat d.m.v. een onderhoudscontract voor het pack AQA Perla C-waterontharder + D1-RED-drukregelaar in een jaarlijks onderhoud wordt voorzien, geniet je van 10 jaar garantie op de werking.

Meer info: www.bwt.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details