NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
BREEAM-gecertificeerde luchtverdelingstechnologie

BREEAM-gecertificeerde luchtverdelingstechnologie

Duurzaam en circulair bouwen wint steeds meer aan belang in ons land. Het zorgt ervoor dat bouwheren, aannemers en architecten ook meer en meer vertrouwd zijn met duurzaamheidslabels zoals BREEAM. Reden genoeg voor TROX Belgium om een aantal producten te laten analyseren door een onafhankelijk ingenieursbureau. Via BREEAM-credits kan het een actieve bijdrage leveren aan de duurzaamheid van bouwprojecten.

TROX heeft zich ertoe verbonden om ten laatste in 2040 koolstofneutraal te zijn. Dat impliceert koolstofneutrale productie, installatie, distributie en activiteiten. “We zetten vooral in op de ont­wikkeling en optimalisatie van efficiënte sys-temen en innovatieve oplossingen”, klinkt het bij TROX. “Duurzaamheid gaat echter verder dan koolstofneutraal produceren. Het betekent ook producten maken die hersteld kunnen worden wanneer ze stukgaan, grondstoffen hergebruiken en de logistiek zo energie-efficiënt mogelijk organi­seren. Tot slot is het eveneens zaak om een leider­schaps­cultuur te implementeren die gericht is op duurzaamheid. Het gaat dus om een volledige duurzaamheidsfilosofie.”

“Binnenluchtkwaliteit en het comfort van de mens blijven onze topprioriteiten”, benadrukt TROX.

Optimaal binnenklimaat

“Binnenluchtkwaliteit en het comfort van de mens blijven onze topprioriteiten”, benadrukt TROX. “Gezonde, efficiënte en schone luchtverdelings­technologie heeft tal van voordelen. Het zorgt voor een verhoogd welzijn en een betere levens­kwaliteit, een lager infectie­risico en dus minder ziektedagen, betere prestaties dankzij minder vervuilde lucht en meer energie-efficiëntie dankzij intelligente systemen. We kunnen deze uitdaging alleen aangaan door samen te werken. Het is onze verantwoordelijkheid om oplossingen te ontwikkelen om deze allesomvattende opdracht tot een goed einde te brengen.”

Tot 22 BREEAM-credits

Vandaar ook de keuze om de TROX-producten te laten analyseren met het oog op BREEAM-certifi­cering. “Zoals steeds willen we bij TROX Belgium pro­actief mee­denken. De resul­taten van de ana­lyse werden gebundeld in een brochure. Op deze manier geven we onze partners een duide- lijk en een­voudig overzicht van de producten die kunnen bijdragen aan de duurzaam­heid van een bouw­project. In de analyse werden zeven product­families opgenomen: Luchtbehandelingskasten, VAV- & CAV-debietregelaars, Lucht­roosters, Koel­balken, Geluiddempers en Filters. Deze product­groepen werden geanalyseerd op basis van vijf­tien sub­categorieën, gaande van ‘Binnenlucht­kwaliteit’ en ‘Energie­monitoring’ tot ‘Vermindering van geluidshinder’. Gebouw­beheerders of eind­klanten kunnen zo potentieel tot 22 BREEAM-credits behalen als ze gebruikmaken van de TROX-producten die opgenomen zijn in de brochure. De haalbaarheid om deze credits te verkrijgen, werd geanalyseerd via projectafhankelijke controle door ENCON, een onafhankelijk, gekwalificeerd en deskundig ingenieursbureau dat gespecialiseerd is in duurzaamheidsoplossingen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details