NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Cascade tot 16 units
Buderus biedt verschillende chassis met een maximaal vermogen van 89 kW. Bovendien kunnen er tot 16 Logatherm WLW276 warmtepompen in cascade worden aangesloten.

Cascade tot 16 units

Nieuwe Buderus Logatherm WLW276 lucht/water warmtepomp voor verwarming en koeling van  collectieve woonprojecten, bedrijfsruimten en openbare voorzieningen

De nieuwe Buderus Logatherm WLW276 lucht/water-warmtepomp is uitermate geschikt voor het verwarmen of koelen en de warmwaterbereiding van grotere gebouwen. De warmtepompen hebben een vermogensbereik van 16 tot 89 kW (A-7/W35). Er kunnen maximaal 16 units in een cascade worden aangesloten en een combinatie met andere warmtebronnen om een hybride systeem te vormen is eveneens mogelijk. De lucht/water warmtepomp kan worden gebruikt als een flexibele systeemoplossing voor nieuwe gebouwen en voor het moderniseren van het verwarmingssysteem van bestaande gebouwen. Mogelijke toepassingen zijn productie-, werkplaats-, magazijn- of fabrieksgebouwen, administratieve gebouwen, scholen of restaurants en hotels.

Koelmiddel R32 met lagere GWP (aardopwarmingsvermogen)

De Logatherm WLW276 AR staat voor efficiënte hernieuwbare verwarming, betrouwbare verwarming van huishoudelijk water en koeling van op water gebaseerde systemen. Het door Buderus gebruikte koelmiddel R32 heeft een veel lager aardopwarmingsvermogen (GWP) dan het veelgebruikte R410 A.

Als omkeerbare oplossing is de Logatherm WLW276 beschikbaar voor alle vermogens. De lucht/water warmtepomp wordt in vier verschillende versies op de markt gebracht: Een Logatherm WLW276 met één ventilator dekt een vermogensbereik tussen 16 en 24 kW. Het chassis met twee ventilatoren levert tussen 31 en 41 kW, terwijl de versies met drie en vier ventilatoren respectievelijk tussen 53 en 59 kW en tussen 75 en 89 kW leveren (A-7/W35). Verwarmingsaannemers kunnen kiezen uit twee hydraulische varianten, namelijk een Logatherm WLW276 met of zonder geïntegreerde pomp.

De nieuwe Buderus Logatherm WLW276 lucht/water warmtepomp is verkrijgbaar als stand-alone unit in het vermogensbereik van 16 tot 89 kW (A-7/W35).

Voorlooptemperatuur tot 60 °C

Verwarming in het grote vermogensbereik is een van de sterke punten van de nieuwe lucht/water-warmtepomp. Met zijn voorlooptemperaturen tot 60 °C voldoet hij ook aan de basisvereisten in bestaande gebouwen.. Dankzij de volledige inverter technologie profiteren de gebruikers bovendien van een hoge verwarmings- (SCOP tot 4,4) en koelefficiëntie. Een ander voordeel voor installatiebeheerders is dat de lucht/water-warmtepomp slechts 50 procent van de maximaal beschikbare startstroom nodig heeft. Vier verschillende modi maken flexibele aanpassing van het geluidsvermogensniveau mogelijk: Standaardmodus, Silent-modus, Super Silent-modus en Night Setback-modus. Hierdoor kan het geluidsvermogensniveau worden verlaagd volgens de vereisten.

Voor commerciële bivalente systemen zoals de combinatie van een warmtepomp en een gasketel om piekbelastingen te dekken, is volledige systeemregeling met de Logamatic 5000 een aan te bevelen optie. Het 7-inch touchdisplay met grafische afbeeldingen in hoge resolutie maakt een gemakkelijke bediening van de besturingseenheid mogelijk. De menuweergave geeft een duidelijk overzicht van belangrijke systeeminformatie zoals gegevens over de warmteopwekker, verwarmingscircuits, warm water en onderstations. Het Logamatic 5311 regelsysteem maakt communicatie mogelijk via een 0-10V signaal met instelpuntkeuze of via Modbus RTU. Met het Buderus Commercial Control Center Plus kunnen verwarmingsinstallateurs systeemparameters ook op afstand instellen.

BACnet-gateway voor gebouwautomatisering

De Logatherm WLW276 beschikt ook over een BACnet-gateway – een belangrijke optie voor aansluiting op gebouwbeheersystemen van een hoger niveau in de commerciële sector. BACnet is het datacommunicatieprotocol voor gebouwautomatisering en besturingsnetwerken – een wereldwijde ISO-standaard die vooral in grotere gebouwen wordt gebruikt. De BACnet-datapunten leveren de informatie die nodig is voor de implementatie, zoals gegevenstype, eenheid of conversiefactor. Buderus helpt verwarmingsprofessionals bij de inbedrijfstelling van de BACnet-gateway.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details