Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Jaarboek

CHEC zet de energiezuinige toepassingen van platenwarmtewisselaars in de kijker

Chec-4890
Warmtewisselaar met isolatiemantel, de HVAC van een kantoorgebouw van één van de CHEC-klanten zelf is in goede handen.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | Chec

11 april 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

CHEC – Compact Heat Exchanger Company – werd opgericht in 2008 en is exclusief verdeler in België en Luxemburg van warmtewisselaars van het merk Sondex. De Deense fabrikant – die ondertussen deel uitmaakt van de Danfoss-groep – behoort wereldwijd tot de marktleiders voor platenwarmtewisselaars. Bovendien investeert het bedrijf zeer veel in ontwikkeling en innovatie. Zo kan CHEC op elk moment de nodige technische expertise leveren bij zelfs de meest complexe vraagstukken over warmtewisselaars.

Door het groeiende belang van warmte­recuperatie in duurzame energie­systemen, spelen warmte­wisselaars een onmisbare rol in elk heden­daags HVAC- of sanitair systeem. Warmte­wisselaars zijn bijvoor­beeld essentieel in koude- en warmte­opslag­systemen (KWO), vloer­verwarming, recuperatie van rest­warmte van centrale verwarmings­ketels, … Ook is er in vrijwel elk industrieel productie­proces nood aan warmtewisselaars.

Ann Bynens, sales CHEC.

Warmtewisselaars voor elke industrietak

CHEC zocht en vond de beste partner om mee samen te werken: Sondex. Het bedrijf is sinds zijn ontstaan in 1984 gespecialiseerd in de ont­wikkeling en vervaardiging van platen­warmte­wisselaars. Door ver doorgedreven technologische innovatie heeft Sondex een gamma platen­warmte­wisselaars ontwikkeld die perfect inzetbaar zijn in bijna alle industrietakken CHEC neemt daarvan voor­namelijk HVAC, zwembaden, scheep­vaart (ocean going shipping), welbepaalde industriële klanten en eierverwerking voor hun rekening. 

Optimalisatie van het warmte-uitwisselingsoppervlak

Door een uitgebreid aanbod aan frame­types, kan Danfoss-Sondex de meeste behoeften zeer efficiënt invullen. Ook door de specifieke tekening van de plaat wordt de warmte­overdrachts­coëfficiënt maximaal benut. Dit leidt tot minder platen voor een specifieke taak waardoor Sondex zeer competitief is. De wel­door­dachte structuur van de plaat zorgt voor optimale turbulentie wat dan weer resulteert in geringe vervuiling van het uitwisselings­oppervlak. Zo kan CHEC telkens weer de beste resultaten neerzetten.

Onderhoud en service aan platenwarmtewisselaars

CHEC kan instaan voor elk onderhoud en alle herstellingen aan platenwarmtewisselaars van zo goed als ieder merk. Het is belangrijk dat daarbij voor kwaliteitsvolle dichtingen wordt gekozen. De dichtingen die CHEC levert behoren tot de beste die op de markt te verkrijgen zijn. De kwaliteitscontrole ervan gaat zelfs zover dat ze altijd de samenstelling en de kwaliteit kunnen terugvinden, tot op het niveau van de gebruikte compound voor elke fabricagebatch.

Warme oproep aan studiebureaus

Ann Bynens (Sales, CHEC): “Vaak lezen we in de lasten­boeken omschrijvingen die achterhaald zijn, bijvoor­beeld wat betreft de gevraagde plaat­dikte. Ook op de teken­tafel kan de integratie van warmte­wisse­laars nog veel beter. Door het recht­hoekig ontwerp wordt het al snel ergens in een hoekje van een technische ruimte weg­gestopt. Maar als er dan later onderhoud of even­tueel reparatie nodig is, is de warmte­wisselaar zeer moeilijk te bereiken. We doen daarom een warme oproep aan alle studie­bureaus om ons vroeg genoeg in te schakelen in hun plannen. We hebben onder­tussen meer dan 50 jaar ervaring en kennis opgebouwd en kunnen dus een adequate bijdrage leveren aan zowat elk project.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details