NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Dankzij training een hybride ­opstelling professioneel installeren
In Mechelen beschikt Buderus over een state-of-the-art trainingcenter waar u als installateur allerhande warmtepomptrainingen kan volgen in echte on-site opstellingen.

Dankzij training een hybride ­opstelling professioneel installeren

Zoekt u een comfortabele oplossing voor de verwarming en koeling van de woning van uw klant? Dan kiest u best voor een Buderus hybride opstelling. Op die manier geniet uw klant op een duurzame manier van warmte- en warmwatercomfort. En dat ook aan de vraag voor complexere systemen beantwoord kan worden.

Een volledige woning verwarmen en koelen? Dan kiest u voor de combinatie van de geothermische warmtepomp Logatherm WSW186i en de Logalux SH490 bivalente zonneboiler, die volledig elek­trisch werkt met twee gekoppelde Logasol SKT-zonnepanelen.

De warmtepomp wordt gevoed door twee verticale captatieboringen van 125 meter diep en levert een temperatuur van 12°C zelfs in de winter. Die temperatuur wordt uiteindelijk in de warmtepomp verwarmd naar een comfor­tabele binnen­temperatuur. Is er voldoende zonne­productie, dan levert de zonneboiler bijna 100 procent van het sanitair warm water tussen maart en oktober.

Energiezuinig: het eerste voordeel van deze hybride, modulaire opstelling ligt misschien voor de hand, maar is niet te onderschatten.

Waar installeert u deze hybride opstelling het best?

Het antwoord is simpel: in het geval van een hybride systeem met een geothermische warmte­pomp dient de woning van uw klant te beschikken over een goed geïsoleerde woning. Het is dan belangrijk dat de woning voorzien is van lage­temperatuurverwarming. Maar ook voor huizen die minder goed geïsoleerd zijn heeft Buderus een oplossing op maat. Hybride verwarmings­systemen met bijvoorbeeld een lucht-water­warmte­pomp en een gas- of stookolieketel kunnen dan een ideale keuze zijn.

Buderus ondersteunt u met opleidingen op maat

Een hybride opstelling is eenvoudig te installeren, maar een goede opleiding is onontbeerlijk. Buderus ondersteunt u bij de installatie met een ervaren team van experten. 

In Mechelen beschikt Buderus over een state-of-the-art trainingcenter waar u als installateur allerhande warmtepomptrainingen kan volgen in echte on-site opstellingen. Heeft u technische vragen omtrent de installatie? Ook dan staat Buderus steeds voor u klaar!

Buderus ondersteunt u bij de installatie met een ervaren team van experten.

Tal van voordelen

Energiezuinig: het eerste voordeel van deze hybride, modulaire opstelling ligt misschien voor de hand, maar is niet te onderschatten. Dankzij de combinatie met de twee zonnepanelen ziet uw klant zijn energiekosten aanzienlijk dalen, tijdens de verwarmingsperiode zelfs tot 90%. De energie-efficiëntie van de opstelling heeft een A++-label, met een geothermische warmtepomp zelfs A+++. En de CO2-uitstoot? Die daalt – afhankelijk van het type installatie – tot wel 60%.

Daarnaast hecht Buderus veel waarde aan het gebruiksgemak van al zijn producten. Met de MyBuderus-applicatie regelt uw klant allerlei instellingen vanop afstand en heeft hij altijd toegang tot een overzicht van zijn verbruik. Daarnaast kan de klant de verwarmings­programma’s, de verwarming van afzonderlijke kamers en het warme water op elk moment van de dag regelen. Is er een probleem met de installatie? Dan geeft de MyBuderus-app allerlei mogelijke oplossingen weer.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details