NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De beste verf voor schilders in de bouwsector

De beste verf voor schilders in de bouwsector

Ben je actief in de bouwsector als schilder?

Ben je als zzp’er of met jouw schildersbedrijf actief in de bouwsector, dan is het gebruik van echte kwaliteitsverf natuurlijk van cruciaal belang. Zowel binnen als buiten dient de lak en verf van een hoogwaardig nieuw te zijn en tegen een stootje te kunnen. Alleen met goede verf kun je jouw opdrachtgever namelijk geven wat ze mogen verwachten: een woning of pand met kozijnen die strak in de verf staan en in de komende vijf tot acht jaar niet overgeschilderd hoeven te worden. Wat is beits precies, welke voordelen heeft dit verftype en wat zijn de belangrijkste hoofdsoorten beits die voor het buiten schilderen worden gebruikt?

Wat is beits en waarom kun je deze verfsoort prima gebruiken voor het schilderwerk buiten?
Schilders die in de bouw actief zijn in het schilderen van de buitenkant van woningen, gebruiken over het algemeen een buitenbeits van een hoogwaardig merk. Onder buitenbeits, of meer algemeen beits (het kan namelijk ook binnen worden gebruikt), wordt een specifieke verfsoort verstaan. Een soort verf dat vergeleken met standaard verfvarianten in hoge mate vochtregulerend is. En dat heeft de nodige voordelen! Buitenbeits zorgt ervoor dat vocht van binnen naar buiten kan, maar niet andersom. Beits zorgt voor een sterke vochtwerende laag op onder meer buitenkozijnen, schuttingen en tuinmeubilair. Wie een beitslaag aanbrengt, verlengt daarmee de levensduur van hout en andere materialen aanzienlijk. Hout met beits is namelijk bestand tegen alle weersinvloeden, van hagel, hevige regenval tot vorst en hitte. Een ideale verfsoort dus voor gebruik in de bouwwereld!

Geen grondverf meer nodig
Een bijkomend voordeel van beits is dat er geen grondverf of primer nodig is. Beits kan direct op het oppervlakte cq. materiaal aangebracht worden. Ten eerste is een voordeel hiervan dat dit minder arbeidsintensief is. Je hoeft immers maar één laag aan te brengen. En in de tweede plaats scheelt het in financieel opzicht dat je geen aparte primer meer hoeft te kopen.

Veel soorten en varianten beits beschikbaar
Qua merken en soorten beits kun je alle kanten op als schilder. Zo heb je transparante beits, die ervoor zorgt dat de oorspronkelijke houtnerf goed zichtbaar blijft. Maar ook zijn er allerlei dekkende beitssoorten in kleur verkrijgbaar. Kort gezegd: met beits is alles mogelijk en kies je voor een afdeklaag die duurzaam is en bestand is tegen elk type weer. Succes met jouw schilderwerk!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details