NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De lucht-waterwarmtepomp die overal past

De lucht-waterwarmtepomp die overal past

Duurzame technieken spelen een belangrijke rol in de huidige projectmarkt. Dat weet ook Nick Verwimp van Nick Verwimp Projectbouw. Met kwaliteitsvolle realisaties aan de Belgische kust en in Brugge trekt hij voluit de kaart van energiezuinige en energieneutrale gebouwen. Daarvoor vertrouwt hij steeds op de oplossingen van Itho Daalderop, zoals de lucht-waterwarmtepomp HP-S 55, die gezien zijn compacte binnenunit en flexibele buitenunit overal past.

Al jarenlang vertrouwt Nick Verwimp op een vast team van ervaren onder­aannemers. Ontwikkelaar en producent van verwarmings- en ventilatie­technieken Itho Daalderop hoort daarbij. “Die stelt met kennis van zaken de juiste technieken voor en levert steeds kwaliteit”, aldus Nick Verwimp. “Bovendien durft het bedrijf een statement maken. Zo was Itho Daalderop de eerste fabrikant die gascondensatieketels overboord gooide en volledig inzette op warmtepompen en 100% hernieuwbare energie. Een toekomstgerichte visie die ik zelf ook in mijn projecten hanteer.”

Energiezuinig en energieneutraal bouwen is op de projectmarkt een belangrijk aspect, zoals hier in het project Pollock in Blankenberge.

Meer dan verwarmen en koelen

Als bouwheer en projectcoördinator realiseerde Nick Verwimp recent het Pollock-gebouw in Blankenberge. De duurzame en slimme technieken van Itho Daalderop werden er geplaatst door Frederik Schillewaert van Elax, zoals het high-end ventilatiesysteem D Apure-vent D250. “Dat blinkt uit in zijn multi-installatietoepassingen en hoog EPB-rendement met een warmterecuperatie tot 87% en een goede reductiefactor”, weet Nick Verwimp. “Naast een besparing op de energierekening levert het ook uitstekende akoestische prestaties, heeft het een eenvoudige draadloze bediening en kan het optioneel ook vraaggestuurd werken op het vlak van luchtvochtigheid en CO2. We verwachten in het project op een E-peil van lager dan 20 te landen.”

Daarnaast werd ook gestuurde vloerverwarming voorzien in twee circuits door de lucht-water­warmtepomp HP-S 55 en 150 liter­warmteboiler I-WPV. “De badkamer en woonkamer kan je zo apart verwarmen of koelen. Pollock is een smal gebouw waardoor geothermie niet aangewezen was. In een andere project in Blankenberge dat momenteel in afwerkingsfase zit, het gebouw Iguazu, hebben we dat wel gedaan.”

Ook voor compacte ruimtes biedt Itho Daalderop kwalitatieve en duurzame oplossingen.

De warmtepomp die overal past

De lucht-waterwarmtepomp is een ecologische verwarmingsoplossing, geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. “Ze levert warmte in de winter en koeling in de zomer. Gecombineerd met een boilervat haal je warm sanitair water ook letterlijk uit de lucht. Dit type warmtepomp verbruikt 75% minder dan een traditionele cv-ketel en werkt CO2-neutraal met groene stroom. Door de eenvoudige en flexibele plaatsing zonder grondwerken is het de favoriet van heel wat installateurs. De binnenunit heeft de grootte van een kleine cv-ketel en kan overal in huis staan, van de technische ruimte tot de zolder. Deze bevat een condensor en wordt op maximaal 20 meter van de buitenunit geplaatst. Daarin bevinden zich een ventilator, verdamper en compressor. Je monteert de unit tegen de gevel, in de tuin of op een plat dak. Itho Daalderop heeft voor elke toepassing en elk vermogen een geschikte lucht-waterwarmtepomp.”

Wat Nick Verwimp ook waardeert aan Itho Daalderop, is dat de fabrikant hoog inzet op innovatie. “Wat ik daarnaast enorm waardeer aan het bedrijf is dat het steeds bereikbaar is voor uitleg en begeleiding. De technieken evolueren snel en het is als installateur soms moeilijk om alle details van alle machines te onthouden. Daarom zijn de mensen van Itho Daalderop altijd aanwezig bij de opstart van een nieuwe installatie. Ze tonen je de kleine details, die je soms over het hoofd kan zien. Zo bespaar je ontzettend veel tijd. Voor mij is de volgende stap inzetten op het circulaire aspect van het bouwproces. Ik ben er zeker van dat Itho Daalderop mij ook daarin zal ondersteunen”,
besluit de zaakvoerder.

De warmtepompen en andere oplossingen van Itho Daalderop vallen te ontdekken op Install Day 2023 aan stand 136 in hal B.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details