NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Draadloze zoneregeling vanuit de handpalm voor comfort in elke ruimte
Met een touchscreen en de TCC-app hoeft het geen verwondering te wekken dat de evohome ook voor de eindgebruiker zeer intuïtief werkt.

Draadloze zoneregeling vanuit de handpalm voor comfort in elke ruimte

Voor het nieuwe kantoorgebouw en de nieuwe loodsen van ontstoppingsfirma De Vleminck was er nood aan een gerichte zoneregeling, nadat de zon er in het tussenseizoen voor een excessieve warmte in een van de ruimtes zorgde, terwijl het in andere ruimtes te koud was. De oplossing? De draadloze Honeywell Home evohome van Resideo, die toestaat om tot twaalf slimme zones voor verwarmen en koelen te maken en te bedienen.

Toen in het tussenseizoen de zon haar ding begon te doen, werd het in de nieuwe gebouwen van De Vleminck erg warm. Te warm. EWL voerde eerder al alle technieken op de werf uit, en kwam met een oplossing voor dit probleem. De Honeywell Home evohome van Resideo zorgt voor een slimme zoneregeling in combinatie met de al aanwezige vloerverwarming. Bovendien zorgt de slimme zoneregeling nog eens voor een besparing op energiekosten, door alleen daar te verwarmen of koelen waar en wanneer dat nodig is.

Welke kring bij welke ruimte hoort, dat stel je vooraf in via de Resideo Pro App voor installateurs op de smartphone.

“De Resideo HCC100 vloerbalk stond ons toe om alles te kunnen finetunen”, zegt Joni De Cock, projectleider HVAC / Sanitair bij EWL. En de vloerbalk was ook zeer makkelijk in te passen in het gebouw dat reeds in gebruik was. “Initieel was er niet voorzien om een zoneregeling te plaatsen, dus er was ook geen bekabeling voorzien.” Toch was er niet veel breekwerk. “Waar de vloerverwarmingscollector was, was er een reservekabel voorzien. Daardoor was er stroom ter plaatse, de rest hebben we kunnen uitvoeren met draadloze apparatuur van Resideo.”

De installatie van de HCC100 is vrij rechtdoorzee.

Installatiegemak

De installatie van de evohome is vrij rechtdoorzee. In project De Vleminck is het product geïnstalleerd in combinatie met HCC100 Multizone-regelaar voor slimme vloerverwarming en -koeling met bij­horende MT4 thermische servomotor op de collectoren en draadloze Honeywell Home Round thermostaten in de verschillende zones. “De motoren sluiten de bijhorende kring waar er wel of geen warmtevraag is”, duidt De Cock. “De HCC100 Multizone-regelaar bepaalt dan welke kring bij welke ruimte hoort.”

En dat is makkelijk in te stellen aan de hand van de specifieke vereisten van het project. “Welke kring bij welke ruimte hoort, dat stel je vooraf in via de Resideo Pro App voor installateurs op de smartphone. De app begeleidt hen stap voor stap bij het configureren en inbedrijfstellen. Het configuratiemenu leidt installateurs door de applicatie-instellingen, de aansturing en de zoneregeling.”

Dankzij de zoneregeling is het in elke ruimte comfortabel.

Met een touchscreen en de TCC-app hoeft het geen verwondering te wekken dat de evohome ook voor de eindgebruiker zeer intuïtief werkt. “Voor de thermostaten moet de eindgebruiker gewoon de temperatuur verhogen of verlagen, veel meer komt er niet bij kijken”, aldus De Cock. “Bovendien is het ook mogelijk om een weekplanning in te stellen met welke temperatuur ze wanneer willen.”

Intussen is de zoneregeling in werking in het project. Heeft het ook resultaat opgeleverd? “Dankzij de zoneregeling is het in elke ruimte comfortabel”, laat De Cock weten. “Enkele dagen nadat de koeling door de vloerverwarming actief was, is de temperatuur in het gebouw gedaald van rond de 30 graden naar 25 graden Celsius, met niets meer dan die passieve koeling in de vloerverwarming.” Het is dus geen boude bewering om te zeggen dat de evohome haar werk ook kwalitatief doet.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details