NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
EcoStruxure™ Resource Advisor Copilot: de nieuwste AI-ontwikkeling van Schneider Electric bouwt aan de digitale toekomst van duurzaamheid.

EcoStruxure™ Resource Advisor Copilot: de nieuwste AI-ontwikkeling van Schneider Electric bouwt aan de digitale toekomst van duurzaamheid.

Conversational AI-tool van Schneider Electric is de nieuwste innovatie voor EcoStruxure Resource Advisor

Schneider Electric™, leider in de digitale transformatie van energiebeheer en Schneider Electric, leider op het gebied van de digitale transformatie van energiebeheer, automatisering en duurzaamheid, kondigt de lancering van EcoStruxure Resource Advisor Copilot aan. Dit is een conversational AI tool die bedrijven helpt sneller te werken met hun energie- en duurzaamheidsdata.

Met behulp van Large Language Model-technologie heeft Schneider Electric Copilot ontwikkeld als een handige digitale assistent binnen Resource Advisor. Copilot helpt energie- en duurzaamheidsteams met verbeterde data-analyse, visualisatie, beslissingsondersteuning en prestatie-optimalisatie. Daarnaast wordt het mogelijk om complexe branchekennis en Resource Advisor-systeeminformatie naadloos te verwerken. Komende maand wordt de technologie in private beta gelanceerd. Naar verwachting is de oplossing eind 2023/begin 2024 overal beschikbaar. ​

De impact-economie zorgt voor een nieuw scala aan uitdagingen voor organisaties, waardoor het des te belangrijker wordt dat leiders digitale oplossingen omarmen om hun milieu- en sociale impact te beheren. Door gebruik te maken van de Copilot kunnen gebruikers van de Resource Advisor moeiteloos data opvragen, visualisaties genereren en waardevolle inzichten verkrijgen.

“Het uitbouwen van een duurzame, digitale toekomst betekent het ontwikkelen van innovatieve, verantwoordelijke tools om de toenemende uitdagingen op het gebied van decarbonisatie aan te pakken. Dat betekent collaborative intelligence ontwikkelen, waarbij geavanceerde technologie wordt gecombineerd met menselijke expertise om meetbare resultaten te leveren,“ aldus Steve Wilhite, President van Schneider Electric Sustainability Business. “Resource Advisor Copilot helpt onze klanten om sneller, verantwoordelijker en met meer vertrouwen te werken aan initiatieven voor het beheer van resources voor hun bedrijven, ondersteund door de expertise van onze consultants.”

De nieuwe tool is de meest recente AI-gedreven verbetering die de duurzaamheidsdivisie van Schneider Electric in de afgelopen jaren heeft geïntroduceerd. Andere voorbeelden hiervan zijn AI-gedreven risico-optimalisatie, factuurvalidatiediensten en meldingen voor piekmomenten. Bovendien worden alle softwareoplossingen in het portfolio van de divisie Duurzaamheid ondersteund door datawetenschap, machine learning en AI-automatisering.

Amy Cravens, Research Manager bij International Data Corporation: “De mogelijkheid om te werken met wereldwijde data en in realtime inzichten te verkrijgen, zal de klanten van Schneider Electric sneller vooruit helpen. Met een sterke geschiedenis van het integreren van kunstmatige intelligentie in hun producten en diensten, is Resource Advisor Copilot klaar voor verantwoordelijke en schaalbare impact op bedrijfsduurzaamheidsstrategieën.

Resource Advisor helpt klanten om alle aspecten van hun resourcemanagement te observeren en hier op te sturen door middel van een verhoogde AI-lens, waaronder emissies, energiebeheer, vermindering van hulpbrongebruik en ESG-rapportages.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details