NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Een stap verder in het digitaliseringsproces

Een stap verder in het digitaliseringsproces

Met de lancering van Testo ProHeat zet Testo al een sterke stap vooruit in het digitaliseren van het meetproces. Op InstallPro liet de meetinstrumentenspecialist de installateurs van vandaag en morgen ook kennismaken met andere mogelijkheden op vlak van digitalisering.

ProHeat laat installateurs, die nieuwe verwarmingsketels in dienst moeten stellen of het periodieke onderhoud uitvoeren, toe om snel en digitaal het juiste attest te verkrijgen. Over ProHeat, dat gelanceerd werd op 15 februari, kon u meer lezen in de vorige editie van Installatie & Bouw. “We merken dat installateurs staan te popelen om ermee aan de slag te gaan”, zegt Koen Van Nieuwenhove, Product Manager HVAC bij Testo.

Facility management

Het blijft echter niet bij ProHeat: Testo wil ook ter dienste staan van installateurs in andere sectoren: “iedereen die te maken heeft met één of meerdere aspecten van facility management en gebouwbeheer, kan voordeel en vooral tijdswinst boeken bij de digitalisering”, zegt Van Nieuwenhove. Alle Testo-toestellen die vandaag op de markt zijn en voorzien zijn van een bluetoothverbinding kunnen gebruik maken van deze digitale mogelijkheden.

‘Iedereen die te maken heeft met gebouwbeheer kan voordeel en vooral tijdswinst boeken bij de digitalisering.’ (Beeld: Maik Goering photography)

 

Zo voorziet Testo de mogelijkheid om met smart probes, die gebruikt worden voor het instellen van klimatiseringsinstallaties, digitale rapporten op te stellen. Ook de manifolds, die toegepast worden bij het opvolgen van airconditioningsinstallatie, zijn in staat om de metingen onmiddellijk te digitaliseren. Hetzelfde geldt voor de Testo-stroomtangen, gebruikt voor metingen in elektriciteitskasten. En ook de meetresultaten van thermografische camera’s kunnen digitaal uitgelezen worden.

Officiële attesten

In tegenstelling tot bij Testo ProHeat zijn de door deze applicaties opgestelde rapporten nog geen geofficialiseerde attesten. “Maar naar 2020 toe zetten we wel in op het opstellen van een protocol dat kan resulteren in automatische attestering voor de airconditioningsector, waar een druktest, een dichtheidstest en een vacuümmeting nodig zijn”, geeft Van Nieuwenhove nog mee.

Net zoals bij ProHeat zijn installateurs niet verplicht om gebruik te maken van de digitale mogelijkheden. “Wie nog graag met pen en papier werkt heeft daar uiteraard alle mogelijkheden toe. We merken echter dat de vraag naar dit soort toepassingen toeneemt. Smartphones zijn alomtegenwoordig, zowel bij jonge als oudere installateurs. Bovendien zetten we bij de ontwikkeling van deze digitale tools sterk in op een intuïtieve werking”, besluit Van Nieuwenhove.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details