NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Elinex is een echte ­noodstroomspecialist
Elinex Power Solutions is innovatieve specialist op het gebied van noodstroomoplossingen en netspanningsrisico’s.

Elinex is een echte ­noodstroomspecialist

Elinex Power Solutions is specialist en innovatieve partner op het gebied van noodstroomoplossingen en netspanningsrisico’s. Het bedrijf heeft meer dan 35 jaar ervaring en is actief in de Benelux. Elinex onderscheidt zich op het gebied van noodstroom- en netspanningskwaliteit op vier gebieden, namelijk de producten en diensten, het technisch advies en projectmanagement.

Het bedrijf uit Ridderkerk (NL) is – op het gebied van noodstroomproducten – importeur, distri­buteur en fabrikant van diverse merken, AC en DC UPS-systemen, nood­stroom­aggregaten, stroom­ver­delers, power-conditioners en rand­apparatuur. Ze zijn value-added partner van Huawei maar leveren ook Centiel, Kstar, Eaton en Tecned UPS-en. Als service­provider voert Elinex, met een eigen service­team van 18 engineers, merk­onafhankelijk én 24/7, installatie-, onderhouds- en storings­diensten uit. Ook is het bedrijf adviseur op het gebied van kwaliteit, beschik­baar­heid en conti­nuïteit van net­spanning. Als project­management­organisatie ontwerpt en levert Elinex, met eigen projectmanagers, complete projecten ‘turn-key’. Een hele boterham, dus …

UPS of NSA? Of beiden?

Een belangrijk onderdeel van complete nood­stroom­oplossingen is, naast de UPS, een nood­stroom­aggregaat (NSA). Een NSA, ook wel short-break genoemd, wordt vaak gebruikt om een langere auto­nomietijd te realiseren in combinatie met een UPS (no-break). Nood­stroom­aggregaten en -generatoren kunnen ook worden ingezet als tijde­lijke op­lossing in de stroom­voor­ziening, bijvoor­beeld voor evene­menten. Bij de NSA’s van Elinex gaat het altijd om vaste nood­stroominstallaties, meestal in combinatie met een UPS opgesteld. Die laatste gaan van 650 VA tot en met 1,6 megawatt in 1 UPS frame en kunnen worden gekoppeld aan zowel VRLA- als lithium/ion-batterijen. 

Eerste Tier IV-datacenter in België

Recent koos Datacenter United voor de nood­stroom­oplossingen van Elinex, als onder­steuning voor het eerste Tier IV-datacenter in België. Elinex is al geruime tijd hun nood­stroom­partner. Data­center United heeft het Tier IV-certificaat ont­vangen van het Amerikaanse Uptime Institute en wordt hiermee het veiligste datacenter in België. In Europa zijn er maar een paar datacenters die dit hoge niveau van service en veiligheid kunnen garanderen. Hoeft het gezegd dat Elinex uitermate trots is dat zij de UPS-systemen, hoofdverdelers en 19”-racks mogen leveren voor dit unieke project?    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details