NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Fluke kabelzoekers

Fluke kabelzoekers

EURO-INDEX introduceert met de Fluke 2052 en 2062 twee nieuwe kabelzoekers. Deze instrumenten zijn geschikt voor het in kaart brengen van een elektrische installatie, het vinden van kabelbreuken en kortsluitingen en het identificeren van zekeringen, automaten en stroomonderbrekers.

Beide modellen bestaan uit een ontvanger en een krachtige zender voor het vinden en volgen van spanningvoerende en spanningsloze kabels in muren, vloeren en plafonds. Door veiligheidscategorie CAT IV 600 V zijn deze kabelzoekers niet alleen geschikt voor residentiele toepassingen, maar tevens voor toepassing in de utiliteit, infrastructuur en bij industriële installaties. De gemeten signaalsterkte wordt weergegeven met een getal (numeriek), een staafdiagram en met een akoestisch signaal. Indien er geen mogelijkheid is om fysiek contact te maken met een geleider om het signaal aan te sluiten zijn de sets uitgerust met de Fluke i400 AC stroomtang, waarmee het signaal op een kabel kan worden geïnduceerd.

Het verschil tussen beide modellen is de toepassing van een Gepatenteerde Smart Sensor bij model 2062. Hiermee is het mogelijk om niet alleen de locatie, maar tevens de richting van een geleider weer te geven op het hoge resolutie kleurenscherm, waarmee u niet hoeft te gissen naar waar de kabel heen loopt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details