NLFR

Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Met het FLS-gamma wil fischer het werk van de installateur eenvoudiger maken.

Gebruiksgemak van de vakman staat voorop bij lichtgewicht railsysteem

Het fischer lichtgewicht railsysteem FLS is geschikt voor de snelle en efficiënte bevestiging van buizen, ventilatiekanalen en kabelgoten met of zonder brandveiligheidseisen. Het uitgebreide modulaire systeem vereenvoudigt de montage van rails en consoles met optimaal op elkaar afgestemde verbindingsstukken en voorgemonteerde constructie elementen. De focus van het FLS-gamma ligt op tijdwinst en gebruiksgemak voor de installateur. 

Het montagerail systeem bestaat uit twee hoofd­elementen: de montage­rail FLS en de railconsole ALK. Daarbij komen de verscheidene constructie elementen; railschoor WS, railverbinder SV, de schuifmoer FSM Clix, hamerkopbout FHS Clix en de voor­gemonteerde montagehoeken. Dit montage­­systeem sluit naadloos aan op de bij­behorende pijpbeugels en balkklemmen. Dank­zij de voorgemonteerde componenten, zoals de hoek­verbinder MW clix met schuifmoer FSM clix M, kan er snel en eenvoudig worden gemonteerd. Daarnaast behoort het slijpen van de montagerail tot de verleden tijd door de unieke railknipper. Geen herrie, geen bramen, geen zorgen!

Met FLS voorziet fischer een oplossing voor lichtere toepassingen.

Werk eenvoudiger maken

Met het FLS-gamma wil fischer het werk van de installateur eenvoudiger maken, zegt Frederic Castille, Business Development Manager bij fischer. “Wie bij zijn keuze rekening houdt met installatie­gemak en tijdwinst, zal wellicht uitkomen bij FLS.” Die focus op een efficiënte installatie uit zich in allerlei kleine en grote product­eigenschappen van het FLS-gamma. “Een voor­beeld: bij vele andere fabrikanten moet je het aan­tal connectoren afstemmen op het aantal voet­platen – nodig om de rail te bevestigen aan muur, grond of plafond. Bij FLS zitten de connectoren meteen op de voetplaat gemonteerd. Daarmee bespaart de installateur heel wat tijd uit.”

Met FLS voorziet fischer een oplossing voor lichtere toepassingen. “FLS komt uitstekend van pas voor de leidingen van ventilatiesystemen in kantoor­gebouwen, boven het vals plafond. Ook voor nutsleidingen in residentiële toepassingen en in kleine kantoorgebouwen is FLS een uitstekende oplossing – overal waar de belasting niet té groot is”, zegt Castille. 

‘Het aanbrengen van connectoren in de rails verloopt bijzonder eenvoudig.’

Vertandingen

De unieke vorm en vertanding geeft de hamerkopbout en schuifmoer een bijzonder stabiel houvast. De vertanding aan de binnenkant van de rail is een handige troef, zegt Castille: “Dankzij die vertandingen blijft bijvoorbeeld een connector die je ertussen wil plaatsen altijd op dezelfde plaats hangen, en dit zowel verticaal als horizontaal. De vakman kan de connector links juist positioneren, en eenvoudigweg hetzelfde doen aan de rechterzijde – de connector zal niet verschuiven, met dank aan de vertandingen. In dit lichtere gamma is die vertanding bovendien uniek.”

Het aanbrengen van connectoren in de rails verloopt bijzonder eenvoudig, dankzij een speciaal ingebouwde beveiliging. “Je moet de connector inbrengen in de langsrichting en een kwartslag draaien. Op de connector zit een stop, en zo voel je automatisch dat de connector niet verder kan en dat hij juist gemonteerd is. Dat vermindert de foutenlast”, aldus nog Castille.

De ribben op alle vier hoeken garanderen de beste grip van de elementen op de montagerail. Er zijn drie hoogten beschikbaar van de 31 mm brede FLS montagerail en railconsole: 17 mm, 30 mm, 37 mm. De materiaaldikte is 1 mm – 1,2 mm. “Dat is minder dan bij andere merken”, stelt Castille vast. “We hebben gemerkt dat maximaal 1,2 mm ruimschoots voldoende is voor het soort toepassingen waar deze lichtere rails voor gebruikt worden. Dat laat ons toe om rails te ontwerpen die merkelijk lichter zijn in gebruik.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details