NLFR

Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

hansgrohe Pontos, het slimme watermanagementsysteem

Pontos monitort permanent de waterstroom in de woning en meet de temperatuur en luchtvochtigheid voor een optimaal binnenklimaat. Het systeem regelt water op twee manieren: met de Pontos Scout watersensor en de centrale eenheid van Pontos Base. Als een potentieel waterlek gedetecteerd wordt, werken ze samen. Ze sluiten automatisch de watertoevoer af en sturen rechtstreeks pushberichten naar de gebruiker via de hansgrohe home-app. Deze kan dan de situatie controleren of de watertoevoer terug openzetten. Ook bij de overschrijding van de ingestelde binnenklimaatparameters krijgt de gebruiker automatisch een waarschuwing via de app. Zo kan hij meteen reageren en zorgen voor een optimale leefomgeving.

Pontos Scout: voor een optimale levenskwaliteit

De Pontos Scout sensoren worden op elke locatie geplaatst waar een waterlek kan voorkomen, zoals onder de spoelbak, in de berging of in de kelder. Als een mogelijke waterlekkage gedetecteerd wordt, meldt het systeem dit onmiddellijk met een lokale alarmtoon, een bericht naar de hansgrohe home-app en een bericht naar de Pontos-basis, die de watertoevoer uitgeschakelt.

Verder zorgt de Pontos Scout voor een optimaal binnenklimaat door de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte continu te monitoren. Schimmelvorming op muren of een te droge lucht in woonruimtes wordt voorkomen waardoor de levenskwaliteit van de bewoners verbetert.

De sensoren waken over het binnenklimaat van de woning als geheel of kunnen voor specifieke ruimtes afzonderlijk ingesteld worden. Zo is bijvoorbeeld een stabiel binnenklimaat met een luchtvochtigheid tussen 60 à 70% en een lage temperatuur essentieel voor de goede bewaring van wijn in de wijnkelder. Schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid zorgen er immers voor dat de kurk uitdroogt en de smaak van de wijn beïnvloed wordt.

Ook in de kinderkamer is een optimaal binnenklimaat essentieel voor het welbevinden van de allerkleinsten.

Pontos Base: de slimme watermanager

De Pontos Base wordt op de hoofdleiding achter de drukregelaar en filter geïnstalleerd. De unit monitort voortdurend de waterdruk en detecteert abnormaal watergebruik aan de hand van vooraf ingestelde parameters. Bij vastgestelde onregelmatigheden, sluit het systeem de watertoevoer af. Bovendien stelt de Pontos Base uitgebreide statistieken op voor een duurzaam watergebruik en geeft informatie over de waterkwaliteit, zoals hardheid.

Een oogje in het zeil

Vertrekt men op vakantie, dan is het vanzelfsprekend extra maatregelen te nemen opdat inbrekers tijdens de afwezigheid geen kans krijgen. Alle deuren worden op slot gedaan, alarmsystemen worden ingeschakeld, buren worden gevraagd een oogje in het zeil te houden… Maar hoe vaak denkt men er aan de woning te beveiligen tegen waterschade wanneer er niemand thuis is?
Nochtans krijgt de gemiddelde Belg vaker te maken met waterschade in de woning dan woningbraak. De schade aan de woning is in de meeste gevallen ook groter wanneer men te maken kreeg met waterlekkage. In vele gevallen kan dit voorkomen worden wanneer het lek tijdig opgemerkt en verholpen wordt. Dankzij de Pontos trekt men met een gerust hart de deur achter zich toe. Lekkages, vochtigheid en bevriezing worden onmiddellijk gedetecteerd. Pontos verwittigt de gebruiker en grijpt waar nodig in.

Pontos en Living Tomorrow: technologie van morgen vandaag

Hansgrohe is vandaag klaar voor morgen. Het merk geeft dankzij zijn slimme technologieën de toekomst mee vorm en wil iedereen de kans geven hier mee in te delen. Continue revolutioneren ze het gebruiksgemak om het dagelijkse gebruik van water comfortabeler, veiliger en zuiniger te maken. En dit steeds gericht op het welzijn en de behoeften van de huidige en toekomstige gebruikers.

Hansgrohe slaat hiervoor de handen in elkaar met het innovatie- en demonstratieplatform Living Tomorrow, vroeger beter gekend als het ‘Huis van de Toekomst’. Binnen het smart home-concept van Living Tomorrow demonstreert Hansgrohe hoe het de toekomst mee vorm geeft en hoe deze vandaag al zorgt voor een innoverende, kwalitatieve invulling van het dagelijkse leven van morgen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details