NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Hernieuwbare energie in stroomversnelling
“GEOS is UV-bestendig, corrosiebestendig, temperatuurbestendig, chemische weerstand en ook een hoge slagvastheid IK09.”

Hernieuwbare energie in stroomversnelling

We zijn allemaal overtuigd van het nut van hernieuwbare energie. Niet alleen is het beter voor het milieu – want minder vervuilend – maar, in tegenstelling tot de fossiele brandstoffen, is hernieuwbare energie ook onuitputtelijk. Wind, zon, water. Altijd aanwezig. En de torenhoge energieprijzen hebben de drang naar bijvoorbeeld fotovoltaïsche panelen nog groter gemaakt.

Hernieuwbare energie is dus beter voor het milieu én voor de portemonnee. Daar zijn we het allemaal mee eens. Bovendien zijn de wetgevingen wat betreft het gebruik van hernieuwbare energie bij grondige verbouwingen en nieuwbouwwoningen reeds geruime tijd in voege én komen er ook nieuwe regels aan. “We moeten meer locaties zoeken om zonnepanelen te gaan installeren”, weet ook Bart Tastenoye van Spelsberg Belgium. “Te land, ter zee en in de lucht, zeg maar. Locaties die voorheen als te moeilijk werden omschreven, komen zo opnieuw in beeld. Wij zijn dan wel geen fabrikant van zonnepanelen, toch dragen wij meer dan ons steentje bij. Onze producten ondersteunen deze installaties dankzij hun sterke eigenschappen. Ze zijn bestand tegen welke buitenfactoren er ook tegenaan gaan. Al onze producten, ook deze die waarschijnlijk nooit met deze extreme omstandigheden te maken krijgen. Standaard. En op voorraad.”

Dankzij de robuustheid is GEOS ook op het boerenbedrijf een ideale oplossing.

Alles buiten

Robuust, flexibel en veilig. Drie belangrijke pilaren bij de productomschrijving van GEOS, de behuizingen die beschikken over een hoge beschermingsklasse en uitblinken door een montagevriendelijke en dus snelle installatie. “De resistente en duurzame materialen zijn bestand tegen weersomstandigheden als zon, wind en neerslag”, aldus Tastenoye. “Daarom dat ze ook zo populair zijn bij de vele installaties van zonnepanelen, waar deze zich ook bevinden. Het innovatieve afdichtingssysteem Drain Protect zorgt bovendien voor een veilige afsluiting zodat ook vocht, stof en vuil geen kans maken. UV-bestendig, corrosiebestendig, temperatuurbestendig, chemische weerstand en ook een hoge slagvastheid IK09, GEOS is dus ideaal voor elke toepassing in een industriële omgeving én in alle buitenprojecten.”

GEOS is een ideale oplossing in een industriële omgeving én in alle buitenprojecten.

Van alle markten thuis

De kabeldozen van de Abox-i reeks zijn met hun IP65 beschermingsklasse eveneens ideale oplossingen voor alle projecten waar moeilijke omstandig­heden heersen. IP65 betekent immers stofdicht en beschermd tegen spatwater van alle kanten. “Meer zelfs, de vele tests die we Abox hebben laten ondergaan, bewijzen dat ze van alle markten thuis zijn”, aldus Tastenoye. “Zo zijn installateurs en ook opdrachtgevers zeker dat de Abox-kabeldozen perfect doen wat ze moeten doen, in alle omstandigheden. In en rond de installaties van zonnepanelen, maar ook bijvoorbeeld in specifieke projecten zoals landbouwbedrijven. Daar is ammoniak één van de factoren die invloed kunnen hebben maar de DLG, de Deutsche Landwirtschaft Gesellschaft, heeft de Abox-i aan strenge tests onderworpen en ze gecertificeerd als ‘resistent tegen ammoniak’.”

De Abox-kabeldozen zijn van alle markten thuis.

Blijven testen

“En natuurlijk rusten we niet op onze lauweren”, benadrukt Tastenoye. “Upgrades van bestaande producten, nieuwe innovaties. En in ons eigen test­laboratorium onderwerpen we deze producten steeds aan de vereiste kwaliteits­tests, soms zelfs strenger dan noodzakelijk. Zo zijn alle Spelsberg-producten steeds conform de geldende regels en bij velen zelfs een stapje verder.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details