NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
‘Hoe de Duco Start-Up Service de installateur ontlast’

‘Hoe de Duco Start-Up Service de installateur ontlast’

U bent installateur? Dan plaatst u ongetwijfeld verschillende ventilatiesystemen die onderling van elkaar verschillen. En laat ons eerlijk zijn: dat vergemakkelijkt uw werk zeker niet. Nieuw is daarom de Duco Start-Up Service. Twee nieuwe Duco diensten waarop u kunt ingaan bij het plaatsen van een Duco ventilatiesysteem. Eén ding is zeker: u wordt ontlast.

Speciaal voor u als installateur is er de Duco Start-Up Service: twee nieuwe diensten om uw werk te vergemakkelijken. “Het concept is simpel”, vertelt Michaël Vanmaele als hoofd van de servicedienst. “Als installateur verzorgt u de installatie en montage van de elektriciteit, de kanalen, het ventilatiesysteem … En voor de afwerking heeft u de mogelijkheid een beroep te doen op Duco. Enerzijds voor de opstart en inregeling van het ventilatiesysteem. Anderzijds voor het officiële Ventilatieprestatieverslag (VPV) voor het EPB-dossier. Twee vliegen in één klap.”

De Duco Start-Up Service in de praktijk

De opstart en de inregeling van het systeem

U doet een beroep op de dienst voor een correcte opstart en inregeling van het ventilatiesysteem door onze productspecialist? Dan mag u zich verwachten aan een resem handelingen. Vanmaele: “Onze Duco exptert komt ter plaatse en stemt alle regelkleppen/bedieningen met de eventuele Tronic ventilatieroosters op elkaar af. En aan de hand van het EPB-dossier stelt hij de toe- en afvoerventielen per ruimte in. Ook de ventilatiebox wordt zodanig ingesteld zodat een zo optimaal rendement voor de woning wordt bekomen.” Vervolgens ontvangt u het meetverslag met de ingeregelde debieten. Als u op deze service ingaat, geniet u bovendien van een verlengde garantie tot 5 jaar van de door Duco ingeregelde ventilatiebox.

Het Ventilatieprestatieverslag

Wilt u nog een stapje verdergaan? Dan kunt u bovenop de opstart en de inregeling van het systeem ook gebruik maken van deze service. “Hier voert een erkende Duco ventilatieverslaggever een complete debietmeting doorheen de woning uit”, gaat Vanmaele verder. ‘En dat op het vlak van toevoer, doorvoer en afvoer. Het resultaat is een officieel verslag dat aan het EPB-dossier wordt toegevoegd. Wat houdt dat verslag precies in? Het is een samenvatting van de volledige prestatie van het ventilatiesysteem en bevat diepgaande informatie over de gemeten debieten, de ventilatieroosters, de doorvoeropeningen …” Met andere woorden: een essentieel onderdeel om het EPB-dossier af te ronden.

Krachten bundelen voor het beste eindresultaat

Waarom de keuze voor de Duco Start-Up Service? Daar zijn drie redenen toe. Duco biedt u na de correcte inregeling een gegarandeerde werkingsgarantie. Mochten er daarenboven problemen optreden, is de ventilatiespecialist er om gericht installatie-advies te bieden. Als laatste wordt u ook op het vlak van administratie ontzorgd met het VPV. Vanmaele concludeert: “Het is duidelijk: de krachten en knowhow bundelen heeft een versterkende werking. Want het einddoel is hetzelfde: de eindklant een gezond, energiezuinig en comfortabel binnenklimaat verschaffen.”

Voor meer info en prijzen: nl.duco.eu/startupservice

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details