NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Hogere temperaturen dankzij propaanwarmtepompen
Met de nieuwe warmtepompen begeeft Remeha zich in vertrouwde wateren.

Hogere temperaturen dankzij propaanwarmtepompen

Remeha introduceert rond deze zomer een aantal nieuwe warmtepompen. Zo komt het bedrijf met een nieuwe R32-warmtepomp voor middentemperaturen, met eerst modellen met kleinere vermogens van tussen de 20 en 40 kW. Na de zomer introduceert het bedrijf een serie warmte­pompen voor hogere temperaturen. Deze propaangekoelde apparaten zijn onder andere geschikt voor de utiliteitsmarkt.

Duurzaamheid is hét sleutelwoord van dit moment in de maatschappij. Niet alleen is het noodzakelijk voor toekomstige generaties, er zijn ook tal van initiatieven op Europees- en wereldniveau om duurzaamheid in het werk te stellen. Met de HT warmtepompen op propaan (R290) voldoet Remeha aan de steeds verstrengende eisen van de EU in het kader van milieuvriendelijkere apparaten. Propaanwarmtepompen hebben een zogeheten aardopwarmingsvermogen (Global Warming Potential of GWP) van 6, veel lager dan sommige andere koudemiddelen.

Met de HT warmtepompen op propaan (R290) voldoet Remeha aan de steeds verstrengende eisen van de EU in het kader van milieuvriendelijkere apparaten.

Remeha volgt met deze reeks warmtepompen vooral ook de wens van grote gebouweigenaren, zoals bijvoorbeeld woningbouworganisaties. Die willen hun voorraad dan wel verduurzamen, maar stuiten daarbij op enkele problemen. Met pakweg een lage temperatuur afgiftesysteem als vloerverwarming is het lang niet altijd mogelijk om duurzaam te werken. Remeha wil daar een antwoord op bieden. “We beginnen in deze lijn eerst met modellen met een vermogen van 20 tot 30 kW, en dat breiden we gestaag uit. Deze HT-warmtepompen zijn interessant voor serviceflats maar ook andere appartementen, afhankelijk van de vermogens en afgiftetemperaturen die nodig zijn”, legt Axel Marijt van Remeha uit.

De komende jaren zal de vraag naar propaan­warmtepompen dan ook alleen maar stijgen, verwacht Marijt. “Op de installatievakbeurs ISH, die enkele weken geleden is gehouden in Duitsland, was propaan alomtegenwoordig. De verwachting is dan ook dat we in de loop van de komende jaren propaanwarmtepompen met nog veel grotere vermogens, van in de honderden kW, gaan leveren.”

Met de nieuwe warmtepompen begeeft Remeha zich in vertrouwde wateren. Het bedrijf heeft de HT warmtepomp en de R32-warmte­pompen binnen het eigen moederbedrijf BDR Thermea Group laten ontwerpen en produceren. “Ons Spaanse zusterbedrijf Hitecsa produceert deze warmtepompen, en daardoor zijn we nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze nieuwe lijnen”, klinkt het. “We helpen overigens installa­teurs met het verder dimensioneren van het systeem bij hun klanten, want het is toch weer iets anders dan het installeren van de bekende cv-ketels.”    

Remeha is onderdeel van de BDR Thermea Group, die internationaal bezig is met de productie en verdeling van verwarmings- en warmwatersystemen en daaraan gerelateerde diensten. Het bedrijf is al sinds 1935 in de sector actief, zowel voor woningen als utiliteitsgebouwen. Deze nieuwe reeks warmtepompen is in die traditie van Remeha niet het eerste duurzame initiatief. Het begon met innovatieve HR cv-ketels, maar het bedrijf blijft innoveren met het oog op de klimaatdoelen van 2050. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details