NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Innovatie voor de branche elektrisch gereedschap: Bosch ProCore18V+ accu met nieuwe celtechnologie

Innovatie voor de branche elektrisch gereedschap: Bosch ProCore18V+ accu met nieuwe celtechnologie

Eerste tabloze 18 V-accu voor maximale efficiëntie

  • Looptijd meer dan 71 procent gestegen in veeleisende omstandigheden
  • Volledig compatibel met het Professional 18V System en de AmpShare-alliantie 
  • Technologisch leiderschap op lange termijn dankzij integratie van de belangrijkste technologieën

Bosch is de eerste fabrikant ter wereld die de voordelen van tabloze celtechnologie toepast op 18 V-accu’s voor machines op accu. De 8,0 Ah ProCore18V+ verhoogt de looptijd van de krachtige ProCore18V-accu’s van Bosch en geeft de efficiëntie van vakmensen en professionals in de industriële sector nog een extra boost. De nieuwe 8,0 Ah ProCore18V+ verhoogt de looptijd met 71 procent ten opzichte van de vorige ProCore18V-accu met dezelfde capaciteit. De langere looptijd is een voordeel voor professionele gebruikers, en vooral dan bij veeleisende taken met Biturbo-machines, de krachtigste accumachines van Bosch Professional. Denk maar aan de GBH 18V-45 C Professional accuboorhamer, om grote diameters te boren, of de GCM 18V-305 GDC Professional accuverstekzaag, om met grote zaagdieptes te zagen. In vergelijking met zijn tegenhanger met conventionele accucellen heeft de ProCore18V+ dezelfde compacte vormfactor en hetzelfde gewicht. En dankzij de CoolPack-technologie biedt hij een efficiënte, ongeëvenaarde warmteafvoer. Bovendien is de ProCore18V+ compatibel met alle machines van het Professional 18V System, en met producten van andere partners in de AmpShare-alliantie tussen meerdere merken.

Innovatieve tabloze technologie voor maximale efficiëntie

De verbeterde accu-efficiëntie is te danken aan het tabloze ontwerp van de geïntegreerde 21700-serie accucellen. In conventionele lithium-ionaccu’s heeft elke afzonderlijke accucel aan weerskanten binnenin een smalle verbinding naar de anode en kathode, de zogenaamde ‘tab’. Deze tabs vormen een knelpunt voor de stroom die door de accu wordt geleverd, en dragen bij aan de elektrische inwendige weerstand van de cel. Het gevolg is dat er warmte wordt gegenereerd. Om te voorkomen dat de accu oververhit raakt, vooral dan bij krachtige

toepassingen, schakelt de machine zichzelf uit en blijft de resterende energie in de accu ongebruikt. In tabloze cellen kan de elektriciteit via talloze paden over de hele lengte van de anode en kathode stromen, en blijft ze dus niet beperkt tot één of meerdere tabs. Dat nieuwe ontwerp verlaagt de inwendige weerstand van elke afzonderlijke cel met ongeveer 50 procent, wat een aanzienlijke verbetering is voor het volledige accupack. Dat genereert veel minder warmte, die een beperking vormt in veeleisende toepassingen. Al bij al betekent dit tot 71 procent langere looptijden vergeleken met conventionele accu’s dankzij de combinatie van het tabloze ontwerp en nauwkeurig accubeheer.

Technologisch leiderschap dankzij de integratie van de belangrijkste technologieën

“Met deze innovatie kunnen we volgens ons even succesvol zijn als toen we voor het eerst lithium-ioncellen introduceerden in een accuschroevendraaier”, aldus Thomas Donato, CEO van Bosch Power Tools. “Vóór 2003 werden lithium- ioncellen enkel gebruikt in gsm’s. Nu vind je ze in nagenoeg alle machines op accu.” Met de nieuwe ProCore18V+ tabloze accu zet de afdeling haar meer dan 50 jaar lange succesverhaal in de ontwikkeling van machines op accu voort en onderstreept ze opnieuw haar technologische leiderschap. “Professionele Bosch- machines op accu zijn synoniem met efficiëntie en maken zwaar werk eenvoudiger”, zo vervolgt Donato. “Door ons accusysteem open te stellen en

de AmpShare-alliantie in het leven te roepen, bieden we professionals in de handels- en industriële sector een systeem dat maximale flexibiliteit combineert met voortdurende innovatie.” Naast de nieuwe tabloze technologie bieden de accu’s sinds 2008 ook volledige compatibiliteit met Bosch Professional-machines, waaronder de krachtige Biturbo-serie. Hun unieke CoolPack-technologie resulteert in een lange looptijd en levensduur. En je kunt ze snel opladen. De nieuwe 8,0 Ah ProCore18V+ is in slechts 15 minuten voor 50 procent geladen.

De 8,0 Ah ProCore18V+ accu is verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2024. Bosch zal het systeem daarna nog uitbreiden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details