NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Innovatieve lichtgewicht zonnepanelen
Ook licht hellende daken met onvoldoende draagvermogen hebben nu een oplossing voor zonnepanelen.

Innovatieve lichtgewicht zonnepanelen

De innovatieve Lightweight panelen van Thermo Comfort voegen een nieuwe definitie van flexibiliteit toe aan het aanbod PV-panelen. De lichtgewicht zonnepanelen bieden tal van voordelen tegenover traditionele energie-opwekkers en bieden eindelijk een oplossing voor daken met onvoldoende draagkracht. Het vernieuwende, flexibele model installeer je bovendien op verschillende dakbedekkingen. Daardoor zijn de mogelijkheden met de lichtgewicht zonnepanelen ongekend.

De op glasvezel gebaseerde lichtgewicht zonne­panelen van Thermo Comfort zijn revolutionair. Ze zijn opvallend lichter en dunner dan traditionele photovoltaïsche zonnepanelen (PV) en bovendien flexibel. Dat levert heel wat voordelen op. Walter Vermeulen van de studiedienst bij moederbedrijf Engels Group licht toe: “De Lightweight-panelen worden onopvallend geplaatst op lichthellende daken, zonder gebruik te maken van een onderconstructie met ballasten. De panelen worden namelijk verlijmd op de dakbedekking. Meer dan twintig procent van de huidige daken kunnen zulke extra ballasten niet dragen. Onze 430 Wp lichtgewicht zonnepanelen bieden nu wel een oplossing om ook bij deze daken PV-panelen te installeren.”

De zeer dunne, flexibele Lightweight-zonnepanelen bieden tot vier procent meer rendement.

Tal van voordelen

De innovatieve Lightweight-zonnepanelen uit het assortiment van Thermo Comfort bieden verschillende voordelen: hun ultralichte gewicht, zeer dunne, buigzame panelen vervaardigd uit hoogwaardige materialen, gegarandeerde hoge efficiëntie, een zeer lage celdegradatie en een multi-layer fibre-glas patent. Dat maakt het zonnepaneel extreem weerbestendig. Door de verlijming van de tussenprofielen blijft de afwatering van het dak onverstoord. Walter: “Door de profielen te verlijmen, wordt er niet geschroefd of geboord in de dakbedekking. Daardoor behoudt de klant zowel zijn garantie op het dak bij de dakwerker als de waterdichtheid van de dakhuid. De profielen zijn goed ventilerend waardoor je vier procent meer rendement hebt en ze sneeuwbestendig blijven. De pvc-onderprofielen verbergen bovendien de anders zichtbare kabels waardoor de esthetische meerwaarde nog verhoogt.”

De pvc-profielen verbergen de anders zichtbare kabels.

Eenvoudig te installeren

Deze vernieuwende lichtgewicht zonnepanelen monteer je met een pvc-onderprofiel op diverse types dakbedekkingen. Hier geldt voor ieder dak een specifieke lijm, al dan niet gecombineerd met een primer en aangepaste cleaner. “We doen altijd eerst een lijmtest voor we effectief van start gaan”, legt Walter uit. “Zo zijn we zeker van een duurzame verlijming. Ook mag de dakbedekking niet ouder zijn dan een jaar en bedraagt de hellingsgraad van het dak maximaal tien graden.” 

Als aan alle voorwaarden voldaan wordt, komen de installateurs ter plaatse om de Lightweight-zonnepanelen te plaatsen. Eerst wordt het legplan op de dakbedekking uitgezet en reinigen en ontvetten de plaatsers het dak en het pvc-profiel. Na het aanbrengen van een primer wordt het profiel verlijmd op de dakbedekking met behulp van een mal. Wanneer dat gebeurd is, worden de panelen op het profiel verlijmd en wordt gelijktijdig de bekabeling volgens het stringplan aangesloten.

De lichtgewicht zonnepanelen zijn extreem weerbestendig.

In samenwerking met een van de grootste industriële lijmfabrikanten wordt een duur­zame hechting gegarandeerd. Raadpleeg een lijst met gekende lijmtesten via Thermo Comfort en versnel zo de procedure. Meer info over de Lightweight-zonne­panelen of andere toepassingen vind je op de website of neem contact op via [email protected].    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details