NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Innovatieve WTW-familie voor een nog betere binnenluchtkwaliteit
Front met sierlijke belettering.

Innovatieve WTW-familie voor een nog betere binnenluchtkwaliteit

West-Vlaamse fabrikant zorgt voor een frisse wind in de ventilatiewereld

Ventilair Group uit het West-Vlaamse Kuurne is fabrikant en verdeler van hoogwaardige ventilatiesystemen en werkt nauw samen met groothandels, installateurs, architecten en studiebureaus. In 2015 kwam het bedrijf onder de vleugels van de leidinggevende internationale Volution Group maar al sinds 2005 ontwikkelt het innovatieve systemen die sterk bijdragen aan bewonerscomfort op basis van een gezond binnen­klimaat. In deze geest van vernieuwing lanceerde Ventilair Group onlangs een nieuw gamma onder de naam Vent-Axia Econiq.

De Vent Axia-familie.

De ontwikkeling van Vent-Axia Econiq past perfect binnen de roep naar meer energiebesparing, comfortabeler en gezonder leven en het verhoogde bewustzijn rond klimaat en milieu. Het nieuwe Vent-Axia Econiq-gamma omvat drie uitvoeringen: EQ 300, EQ 450 en EQ 600, waarbij de cijfers staan voor de capaciteit op vlak van het aantal kubieke meter geventileerde lucht. Elk van deze drie types is beschikbaar in een versie zonder of mét ingebouwde CO2-detectie.

Makkelijk, zuinig en efficiënt

Het Vent-Axia Econiq-gamma is bedoeld voor residentieel gebruik en gericht op het hoogst haalbare bewonerscomfort, zowel tijdens de winter­maanden als op extreem warme dagen. Deze systeem D-balansventiliatietoestellen gaan warmte­verliezen tegen, met een verhoogde warmte­terugwinning waarbij maar liefst 85% van de warmte gerecupereerd wordt. 

Bovendien produceren ze een uiterst laag geluids­niveau in de installatieruimte en werken ze efficiënt, onder meer door hun geoptimaliseerde motor- en bypasstechnologie, met ingebouwde en intelligente sensoren. Deze registreren nauwkeurig de temperatuur, de vochtigheidsgraad en het CO2-niveau van de lucht en sturen hiermee de werking van de toestellen aan. Een efficiënte passieve koeling leidt steeds tot een natuurlijk fris gevoel.

Bediening via de app.

Technisch en mechanisch geavanceerd

De Vent-Axia Econiq-toestellen zitten in een lichte en luchtdichte EPP-behuizing met ABS-omkasting en zijn voorzien van zij- en/of boven­aansluitingen. Ze beschikken over een kunst­stof tegenstroomwarmtewisselaar, twee energie­zuinige EC-motoren, twee G4-filters en de reeds hogervermelde vocht- en CO2-sensoren die permanent monitoren en automatisch aansturen.

Ze zijn voorzien van een onboard display met tiptoetsen. De service wordt volledig uitgevoerd via de voorzijde. Voor een optimale communicatie en connectiviteit zorgt de geïntegreerde elektronica met standaard RF 868, Wifi, GBS en signaalingangen. Deze maken het de installateur makkelijk om vlot in dienst te stellen of de laatste updates te installeren. Op vlak van accessoires kan gekozen worden uit bekabelde of draadloze 4-standenschakelaars en kamersensoren.

Overzichtelijk bedieningsscherm.

Connectiviteit rendeert

De Vent-Axia Econiq-reeks berust op een all-in-one ecosysteem, een volstrekt gebruiksklare oplossing voor meer gemak en comfort. Tal van technologische hoogstandjes verhogen het gebruiks- én installatiecomfort van de nieuwe toestellen. Zo is er de handige en gratis Vent-Axia Connect-app voor Android en iOS. Hiermee kan de bewoner via zijn Wifi-thuisnetwerk handige info van de sensoren bekijken, diverse gebruiksparameters consulteren en zelf de werking van de toestellen bijsturen. Zo krijgt de gebruiker via een stoplichtfunctie inzicht in de kwaliteit van de binnenlucht, kan hij de programmatie aanpassen en bijvoorbeeld ook een vakantieregime instellen of de noodzaak voor service en onderhoud bekijken.

Connectiviteit rendeert hier ook voor de installateur. De app is immers bijzonder handig bij de ingebruikstelling, de indienststelling en inregeling van het systeem of een latere bijstelling. Installateurs kunnen ook terugvallen op een uitgebreide installatiewizard, die steeds up-to-date gehouden wordt en de mogelijkheid biedt om configuraties te kopiëren naar meerdere units.

Om het voor de installateur toegankelijk te maken, organiseert Ventilair Group op regelmatige basis online en live masterclasses om volledig vertrouwd te raken met alle technische finesses die het nieuwe Vent-Axia Econiqe-gamma te bieden heeft.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details