NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Jong talent stimuleren: GROHE zet zich in voor de volgende generatie loodgieters

Jong talent stimuleren: GROHE zet zich in voor de volgende generatie loodgieters

  • GROHE bevordert kansen voor jong talent in de sanitairbranche.
  • Het GIVE programma (GROHE Installer Vocational Training and Education) biedt jonge installateurs een goede basis voor een succesvolle start van hun carrière. 
  • Als wereldwijde industriepartner van WorldSkills International, promoot het merk beroepen en opleidingen.

Wereldwijd wordt de sanitairbranche geconfronteerd met uitdagingen bij het aantrekken van jong talent voor openstaande functies. Hoewel er steeds meer vraag is naar installateurs, blijft het aantal mensen dat dit beroep uitoefent dalen. Omdat geschoolde professionals ouder worden en met pensioen gaan, heeft de industrie jonge mensen nodig om deze nieuwe vacatures in te vullen. GROHE, een van de toonaangevende wereldwijde merken voor complete badkamer- en keukenoplossingen, pakt dit probleem aan door middel van een tweeledige aanpak: jonge professionals de best mogelijke opleiding geven en bijdragen aan een verandering in de perceptie van het loodgietersvak. 

“Installateurs vormen de ruggengraat van de sanitairbranche. Voor ons als één van de marktleiders is het vanzelfsprekend om actie te ondernemen en jonge, geschoolde loodgieters aan te moedigen om zich bij onze branche aan te sluiten. We moeten niet alleen stagiairs uitrusten met de juiste vaardigheden, we moeten mensen enthousiast maken voor dit beroep. Zij kunnen een echte impact hebben op de maatschappij van vandaag en morgen”, aldus Jonas Brennwald, Leader LIXIL EMENA.

GIVE: gebruik maken van training en opleiding 

Één aspect van de inspanningen van het merk om het tekort aan geschoolde arbeidskrachten in de sanitairbranche tegen te gaan, is het GIVE-programma (GROHE Installer Vocational Training and Education). GIVE ondersteunt loodgieterscholen bij het creëren van een uniforme aanpak, met moderne apparatuur, opleidingsmateriaal en een schriftelijk examen dat nieuwe normen voor de branche stelt. Het merk werkt al samen met 60 scholen in de EMENA-regio en streeft ernaar tot 5.000 studenten per jaar te bereiken. Daarnaast is het de bedoeling om meer vrouwen enthousiast te maken voor het beroep en om jongeren in achtergestelde gemeenschappen te ondersteunen bij het verkrijgen van goede toekomstperspectieven.

“Het mooie aan GIVE is dat studenten kunnen profiteren van onze uitgebreide expertise. Zelfs nadat ze hun opleiding hebben afgerond blijven we hen bijstaan, met een werkervaringsprogramma bij één van onze industriële partners of zelfs met stages”, aldus Chris Penney, Leader GIVE Program LIXIL EMENA. 

Samenwerking met WorldSkills

Een andere belangrijke stap in het stimuleren van het beroep van loodgieter en het vergroten van de pijplijn van geschoolde werknemers is het partnerschap met WorldSkills International, een wereldwijd platform om het profiel en de erkenning van geschoolde mensen te verhogen. Een onderdeel van deze samenwerking is de ondersteuning van de vaardigheidswedstrijd voor sanitair en verwarming tijdens WorldSkills Lyon 2024. Naast het promoten van beroepen en opleidingen richt het partnerschap zich op het vergroten van het bewustzijn van de impact die geschoolde professionals vandaag en op een duurzame toekomst kunnen hebben. Samen met de wereldwijde vaardigheidsgemeenschap van industrie, onderwijs en overheidspartners ondersteunt GROHE de verbetering van de vaardigheden, status en economische vooruitzichten van jonge mensen. 

“Door samen te werken met WorldSkills kunnen we talenten bereiken. Via wedstrijden en promotieactiviteiten willen we hen inspireren om een passie te ontwikkelen voor vaardigheden en het nastreven van uitmuntendheid”, aldus Timo Kurz, Leader GIVE Program en Worldskills, LIXIL EMENA. 

Voor meer details omtrent GIVE, klik hier

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details