NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Labogebouw uitgerust met intelligente elektrische installatie

Labogebouw uitgerust met intelligente elektrische installatie

Gebouwen worden steeds intelligenter om energieverbruik te minimaliseren en het gebruiksgemak en veiligheid te maximaliseren. Hiervoor worden verschillende systemen aan elkaar gekoppeld. Elektrotechnisch specialist voegde de daad bij het woord en haalde bij de elektrische installatie in een farmaceutisch bedrijf alles uit de kast om er daadwerkelijk een intelligent gebouw van te maken.

Siegers Technics is gespecialiseerd in het plaatsen van elektrotechnische installaties. Jan Ennekens, General Manager van Sieger Technics: “Wij kunnen beschouwd worden als de specialist op het vlak van laag- en middenspanning, sturing, verlichting, data, beveiliging, toegangscontrole, gebouwenautomatisatie. Hiervoor zijn wij op basis van eigen expertise en ervaring uitgegroeid tot de ideale partner op het vlak van engineering, uitvoering en nazorg.”

Bij een farmaceutisch bedrijf uit de eigen regio heeft Siegers Technics de volledige elektrische installatie uitgevoerd voor een nieuw labogebouw voor 250 wetenschappers. Ennekens: “De installatie omvat de middenspanning, de volledige KNX-gestuurde laagspanningsinstallatie met onder meer ledverlichting, UPS, data, toegangscontrole, brand- en inbraakdetectie, gasdetectie, evacuatie systeem met luidsprekers, camera’s, elektrische installatie van de HVAC en PV-installatie.”

‘Op basis van eigen expertise en ervaring zijn we uitgegroeid tot de ideale partner op het vlak van engineering, uitvoering en nazorg.’

 

Enkele voorbeelden van de manier waarop intelligentie in het gebouw verwerkt zit:

– KNX-sturing voor de verlichting met aanwezigheidsdetectie, kloksturingen, daglichtafhankelijke dimming

– KNX-sturing voor de temperatuurregeling voor niet-kritische lokalen zoals burelen, vergaderlokalen, circulatieruimten

– KNX-sturing op CO2 voor verse lucht sturing in vergaderlokaken

– Centrale overwaking van de noodverlichting

– KNX-sturing van de zonnewering, manueel en automatisch bij grote zoninstraling en regen of wind

Ideale technische vertaling

“Wij speelden voor dit project de voorname rol om samen met het studiebureel, de interne specialisten en onze gekende externe partners de ideale technische vertaling te maken van de gebruikersvereisten van de klant”, vervolgt Ennekens. “We vertaalden de wettelijke voorschriften van onder meer de tabel van uitwendige invloeden en vitale kringen naar een uitvoerbare, intelligente uitvoering die binnen het vooropgestelde budget en planning gerealiseerd kon worden.”

De uitvoering zelf werd minutieus voorbereid op gebied van technische uitvoerbaarheid en veilige werkmethoden. Siegers Technics is er dan ook in geslaagd om de werken af te ronden naar de volledige tevredenheid van de klant, inclusief een zeer uitgebreid as-built dossier en zonder een ongeval of noemenswaardig incident.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details