Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Jaarboek

Met Niko Home Control heb je voor elk project en elk budget een antwoord op de vraag naar huisautomatisering

Niko-Home-app_Favourites_NL
Intuïtieve bediening van alle systemen in huis met de Niko Home app.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | Niko

12 april 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Het familiebedrijf Niko werd in 1919 opgericht in Sint-Niklaas door de broers Alfons en Werner De Backer. Ze ontwierpen en vervaardigden schakelaars en stopcontacten en groeiden snel uit tot de grootste speler op de Belgische markt. Met een jaarlijkse omzet van meer dan 182 miljoen euro is Niko nu Belgisch marktleider in de productie van elektrisch installatiemateriaal en huisautomatisering. In niet minder dan 85% van de Belgische huizen is vandaag Niko schakelmateriaal geïnstalleerd.

Bedien tot 12 functies met de Niko Digital black.

Door op kantelmomenten te durven kiezen voor innovatie op vlak van grondstoffen, productie­methodes, technologieën en businessmodellen, maakt van Niko al drie generaties lang een van de pioniers in zijn sector. De lancering van de eerste generatie huisautomatisering in 1997, zorgde ervoor dat Niko de Belgische marktleider in domotica werd. In 2011 kwam Niko Home Control op de markt, als antwoord op de introductie van de smartphone en de groeiende vraag naar connectiviteit. Vandaag is Niko Home Control dankzij de innovatieve gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid een begrip geworden.

Meet het verbruik van toestellen en stuur ze met je smartphone aan via het geconnecteerd schakelbaar stopcontact.

De eindeloze mogelijkheden van Niko Home Control

Nieuwbouw, verbouwing, grondige renovatie of kleine renovatie: met Niko Home Control heb je voor elk project en elk budget een antwoord op de vraag naar huis­automatisering. Want Niko Home Control installeer je niet enkel op bus­bekabeling, maar ook op traditio­nele bekabe­ling. Zonder kappen, breken of ingrijpende veran­deringen vervang je de klassieke schakelaars en stopcontacten door geconnecteerde versies. Die werken meteen, zonder dat je ze hoeft te pro­grammeren. Je hebt ook geen bijkomende ruimte nodig in de verdeelkast en kunt de installatie gemakkelijk uitbreiden met draadloze schakelaars, die je precies plaatst op de plek waar je ze wil.   

Altijd zicht op je energieverbruik en -productie in de Niko Home app.

Digital black

De Digital black is een compact en esthetisch alternatief voor een reeks schakelaars op een rij. De intuïtieve interface zorgt ervoor dat je nooit meer moeten nadenken welke knop bij welke functie hoort. De nabijheidssensor laat de Digital black snel ontwaken, waardoor de bediening van de basisfunctie in één vlotte beweging verloopt. Via de mobiele app kan je makkelijk de verschillende functies op maat instellen, en kan dat ook makkelijk achteraf weer aangepast worden. Per scherm kunnen tot twaalf bedieningen, zoals de verlichting, verwarming, muziek, rolluiken en Niko Home Control sferen, worden gebundeld.

De draadloze slimme hub, het brein van Niko Home Control voor traditionele bekabeling.

Slimme koppelingen met het open ecosysteem

Dankzij de open architectuur is Niko Home Control compatibel met tal van toonaangevende merken, zoals Renson, Velux, Sonos, Bose, Alexa, Google, SMA, Mitsubishi Electric, Vaillant …. Met een simpele druk op de knop of een eenvoudig stemcommando kun je dan ook haast alles aan- of uitzetten, hoger of lager zetten of naar binnen of buiten laten bewegen. Van overal in je huis tot overal ter wereld.

Ook je verwarming, koeling en warm water regel je vanaf één centrale plek. Daardoor krijg je ook inzicht in je totale energieverbruik, de productie van je zonnepanelen en je zelfconsumptie. Het beheer van een volledige woning gaat via één centraal platform: Niko Home Control!

Zelf programmeren? Geen probleem!

Het configuratiesysteem om Niko Home Control te programmeren is eenvoudig, duidelijk en intuïtief. Basisacties installeer je in drie kliks, voor complexere acties word je door een uitgebreide wizard begeleid. Door het handige drag & drop-systeem voeg je de acties heel gemakkelijk toe aan een locatie.

Echte techneuten kunnen nog een stap verder gaan in de programmatie en gebruik maken van de API-toepassingen die Niko aanbiedt. Beheers je MQTT en JSON? Met de ‘hobby API’ of de API voor systeemintegratoren kan je Niko Home Control laten samenwerken met bijvoorbeeld je eigen applicatie of oplossingen zoals Node-RED, openHAB of Home Assistant.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details