NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe chemische bevestigingsoplossingen voor meer duurzame installaties
FIS V Plus garandeert de veiligheid van tal van constructies op lange termijn.

Nieuwe chemische bevestigingsoplossingen voor meer duurzame installaties

Innovatieve bevestigings- en verbindingselementen

Vorig jaar lanceerde fischer twee nieuwe soorten injectiemortel in hun vinylester-productlijn: FIS V Plus en FIS V Zero. Waar FIS V Plus vooral inzet op een langere levensduur en een hogere hechtsterkte in beton, richt FIS V Zero zich op maximale veiligheid voor mens en natuur. Beide nieuwkomers zijn universele chemische mortels qua ondergrond en dus multi-inzetbaar. Deze uitbreiding van hun gamma toont opnieuw hoe fischer zich als innovatieve speler op de markt onderscheidt.

FIS V Zero is de eerste universele injectiemortel die volledig vrij is van schadelijke stoffen.

Als specialist in bevestigings- en verbindings­elementen is fischer geen onbekende in de bouwsector. Het bedrijf zet al jaar en dag in op innovatie en streeft ernaar hun gamma qua inzetbaarheid en duurzaamheid te verbeteren voor hun klanten. De nieuwste producten in hun vinylester-reeks zijn daar het beste bewijs van. FIS V Plus is de opvolger van de chemische mortel FIS V en FIS V Zero is als gloednieuwe ontwikkeling vrij van gevaarlijke stoffen en dus een ware primeur in de markt. “We willen het werk van installateurs en doorgewinterde doe-het-zelvers aanzienlijk makkelijker en veiliger maken, zonder in te boeten op kwaliteit”, vertelt Frank Baart, marketing en e-commerce manager bij fischer België-Luxemburg “Daarnaast zoeken we steeds naar nieuwe manieren om de levensduur en de hechtsterkte van onze oplossingen te verhogen.”

Een eeuw lang verankerd

Met honderd jaar levensduur garandeert de FIS V Plus-injectiemortel de veiligheid van tal van bouwconstructies op lange termijn. Het product is bestand tegen 45 procent hogere belastingen in niet-gescheurd beton en tegen 25 procent hogere krachten in gescheurd beton. Van staalconstructies en magazijnstellingen over gevels en hekwerken tot wapeningverbindingen en ankerwerk: Fis V Plus is een universeel toepas­bare mortel en is ETA-goedgekeurd voor verschillende ondergronden, zoals beton, cellen­beton, baksteen en kalkzandsteen. Frank: “Deze ETA-classificatie bevestigt de kwaliteit van ons product in alle weersomstandigheden, ongeacht de blootstelling aan uv-licht, warmte of koude. Zo draagt deze nieuwe soort mortel bij tot de duurzaamheid van diverse constructies. Bovendien kan de injectiemortel verwerkt worden bij lage ondergrondtemperaturen, tot wel min tien graden, of in met water gevulde boorgaten. Dat vergroot de flexibiliteit op de werf aanzienlijk.”

Vrij van schadelijke stoffen

Met FIS V Zero lanceerde fischer een bijzonder innovatief en interessant product. Het is de eerste chemische mortel die volledig vrij is van schadelijke stoffen, zoals dibenzoylperoxide, dat geclassificeerd is als sensibiliserend, irriterend voor de ogen en gevaarlijk voor het milieu. “Hierdoor is FIS V Zero een uitstekend product om binnenskamers te gebruiken”, licht Frank toe. “Als installateur werk je volkomen dampvrij. De speciaal ontwikkelde ingrediënten van FIS V Zero dragen niet alleen bij tot de veiligheid van de gebruiker, maar beschermen ook het milieu. De lege koker kan je trouwens gewoon bij het restafval gooien en hoeft niet gesorteerd te worden bij het gevaarlijk afval.” Deze niet-schadelijke injectiemortel is eveneens universeel qua ondergrond en heeft een levensduur van vijftig jaar. Ideaal voor toepassing in residentiële gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan het verankeren van trapleuningen, het bevestigen van balken of het gebruik bij achteraf geïnstalleerde wapeningsverbindingen en met water gevulde boorgaten. Installatie is mogelijk bij temperaturen van min tien tot plus veertig graden. “We zijn bijzonder trots op de lancering van dit product. In de toekomst zullen steeds meer van onze chemische injectiemortels evolueren naar deze groene samenstelling.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details