NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Onestopshop voor meetinstrumenten en sensoren gericht op binnenklimaat en meteorologische condities 
CaTeC heeft verschillende handmeters in zijn gamma, zoals deze voor het meten van het CO2-gehalte, de luchtvochtigheid en temperatuur in een ruimte.

Onestopshop voor meetinstrumenten en sensoren gericht op binnenklimaat en meteorologische condities 

Meten is weten; het is een uitdrukking die steeds meer aanhangers krijgt. Meteorologische condities registreren we al decennialang en ook het meten van de luchttemperatuur en -vochtigheid om HVAC-installaties aan te sturen zijn al lang gemeengoed. Met de opwarming van de aarde en recenter de coronapandemie steeg echter ook de vraag naar sensoren en meetinstrumenten om respectievelijk de hoeveelheid broeikasgassen en de luchtkwaliteit in gebouwen in kaart te brengen. Voor alle sensoren en instrumenten nodig voor het meten, opslaan en verzenden van die weerkundige en klimatologische parameters kan je terecht bij CaTeC, gevestigd in het Nederlandse Wateringen en actief in de hele Benelux. 

CaTeC, 9001-gecertificeerd, is exclusief importeur voor de Benelux van een brede lijn sensoren, transmitters en meetinstrumenten gericht op het meten van meteorologische en (binnen)klimatologische parameters en het registreren en analyseren van de meetsignalen. Het gaat dan om zaken als relatieve luchtvochtigheid, dauwpunt, temperatuur, luchtsnelheid en -hoeveelheid, wind­snelheid en -richting, barometrische druk, CO2 en andere broeikasgassen, schemergraad, neer­slag, zicht, flow, debiet … E+E, TSI en LI-COR zijn slechts enkele van de tiental merken dat het gamma omvat. CaTeC gaat er prat op dat zijn inter­nationale toeleveranciers marktleider zijn op het gebied van de door hen ontwikkelde sensoren en meetinstrumenten.

Enkele meetinstrumenten die CaTeC verdeelt staan op zichzelf, zoals deze USM-1, een compact kant-en-klaar weerstation.

In HVAC-installaties in allerlei soorten gebouwen

Enkele meetinstrumenten die CaTeC verdeelt staan op zichzelf, zoals de compacte kant-en-klare weerstations uit de USM-reeks of het kleinere broertje WSC 11, die op basis van hun metingen zonwering kunnen aansturen. De sensoren, transmitters en dataloggers vind je veelal terug in grotere installaties. In HVAC-installaties bijvoorbeeld, of die zich nu bevinden in woningen, fabriekshallen, kantoorgebouwen, ziekenhuizen, opslagruimten voor groenten- en fruit of stallen. Redelijk uniek is dat CaTeC ook een specialistisch gamma heeft dat bestand is tegen chloorgassen en dus gebruikt kan worden in zwembadcomplexen. CaTeC verdeelt ook sensors die het rendement van zonnepanelen in kaart brengen en ook de domotica in een woning of een volledig gebouwbeheersysteem kan worden aangestuurd met de oplossingen van CaTeC

De verdeler heeft ook verschillende handmeters in zijn gamma die zich toespitsen op (een combinatie van) specifieke parameters, zoals bijvoorbeeld een handmeter die het CO2-gehalte, de luchtvochtigheid en temperatuur in een ruimte meet. 

Eigen service- en kalibratiedienst

CaTeC zet niet alleen in op de verkoop en levering van een hoogkwalitatief en innovatief gamma, maar ook op een hoogstaande service. Met CaTeC Technische Service, kortweg CTS, heeft CaTeC een eigen dienst gespecialiseerd in onderhoud en kalibratie van de meetinstrumenten die het bedrijf verdeelt. Met zo’n 30 jaar ervaring – het bedrijf werd opgericht in 1995 – beschikt CaTeC over heel wat expertise op dat vlak. De kalibratie kan gebeuren in het eigen gebouw in Wateringen, waar CaTeC beschikt over een klimaatkamer en windtunnel, of ter plaatse bij de klant. 

CaTeC verdeelt ook sensors die het rendement van zonnepanelen in kaart brengen.

Indrukwekkend portfolio

De lijst met referentieprojecten van CaTeC oogt bepaald indrukwekkend. Daarop prijken onder meer het Erasmus MC-ziekenhuis in Rotterdam (vocht-, temperatuur- en verschildrukbewaking in de operatiekwartieren), het Universitair Ziekenhuis Leuven (meteorologie en regel­toestellen klimati­satie), het Centre Hospitalier de Luxembourg (verschildruk­bewaking in de operatie­kwartieren), het museum Mu.ZEE in Oostende (monitoren en aansturen klimaat­parameters kunst­galerij) en heel wat HVAC-toepassingen in de medische en farmaceutische industrie. In de toekomst wil CaTeC zijn afzetmarkt evenwel nog verbreden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details