NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Ontdek de laatste innovaties op het vlak van zonne-energie op InterSolution 2024
Een sfeerbeeld van de laatste editie.

Ontdek de laatste innovaties op het vlak van zonne-energie op InterSolution 2024

In Flanders Expo in Gent gaat op 17 en 18 januari 2024 de twaalfde editie door van InterSolution, dé netwerk- en vakbeurs voor de Benelux voor oplossingen rond zonne-energie. Gespreid over 10.000 m² onthullen de voornaamste Europese producenten en verdelers in de solarindustrie er hun innovaties op het vlak van onder meer zonnepanelen, zonnecellen, omvormers, batterijen en montagesystemen. De toegang is gratis voor wie zich online registreert met de code P1041287. 

Door de energie- en klimaatcrisis zijn de ogen wereldwijd gericht op de solarindustrie. Die ontwikkelt zich gelukkig razendsnel en nieuwe spelers blijven de markt betreden. De laatste ontwikkelingen vallen op 17 en 18 januari te ontdekken op InterSolution in Hal 8 van Flanders Expo in Gent. De tweedaagse vakbeurs biedt een compleet overzicht van de nieuwste oplossingen op het gebied van zonne-energie: zonnepanelen, zonnecellen, omvormers, batterijen, montagesystemen, regel- en monitoringtechnieken, bedrading, warmtepompen, zonneboilers, zonnecollectoren … Ook software is een vast onderdeel geworden van het beursaanbod. Met de nieuwste lay-out- en calculatietools die op InterSolution te ontdekken zijn, kunnen projecten razendsnel worden berekend, inclusief materiaallijst, ballastplan en tekeningen voor op het dak. Op het gebied van montage heeft de beurs toenemende aandacht voor circulariteit en het beperken van materialen.

Daarnaast is InterSolution ook the place to be voor wie wil netwerken. De beurs levert gegarandeerd interessante contacten en opportuniteiten op voor de exposanten en bezoekers – elektriciens, algemeen aannemers, installateurs, dakwerkers, loodgieters, architecten, zonne-ingenieurs, openbare besturen, verwarmingstechnici …

Beursmanager Delphine Martens: “We garanderen een kwaliteitsvol aanbod voor de bezoekers en premium leads voor de exposanten.”

Masterclasses, keynotes en presentaties

Naast een voorstelling van de allernieuwste producten, technologieën en diensten op de markt en een netwerkomgeving biedt InterSolution ook dit jaar weer een uitgebreid programma met masterclasses, keynotes en presentaties van exposanten. De sessies over uiteenlopende onderwerpen vinden plaats op beide beursdagen en zijn gratis voor alle bezoekers. 

“Ook deze editie van InterSolution wordt een platform dat door kennisdeling, samenwerking en innovatie de groei van de solarindustrie en de energieswitch in de Benelux verder stimuleert”, vertelt beursmanager Delphine Martens. “Er zullen heel wat primeurs te zien zijn en de bezoekers en exposanten kunnen er op relatief korte tijd zakelijke kansen ontwikkelen.”

25% groter dan vorig jaar

“Alle grote spelers zijn opnieuw vertegenwoordigd, maar ook heel wat nieuwkomers zullen zich op InterSolution voor het eerst aan de markt presenteren. Net als de sector blijft de beurs dus groeien”, gaat ze voort. “Deze editie zal met 10.000 m² zo’n 25% groter zijn dan de laatste jaargang. Maar kwaliteit blijft primeren boven kwantiteit; we garanderen een kwaliteitsvol aanbod voor de bezoekers en premium leads voor de exposanten.”

Belga Solar, Qcells, SMA Benelux, Esdec, Schäfer + Peters, Schletter, SoldarEdge, SAJ, Kostal, Niko, Growatt, GoodWe, Mounting Systems, Solax Power, Rexel, Cebeo, Carbomat, Baywa r.e., Ecostal, Sadef, Van der Valk Solar Systems, Preflexibel, Solis, Sungrow en Krannich Solar. Het is slechts een greep uit de lijst met toonaangevende spelers die hun aanwezigheid al bevestigd hebben. De volledige lijst van exposanten is te raadplegen op www.intersolution.be

Nog een sfeerbeeld van de laatste editie.

Nocture op eerste beursdag

Bezoekers moeten zich via dezelfde website registeren met de code P1041287 om de beurs gratis te bezoeken. Met opening tot 20 uur kent de eerste beursdag een nocture. Op donderdag 18 januari is InterSolution, dat op beide dagen om 9.30 uur opent, te bezoeken tot 18 uur. Geïnteresseerde standhouders kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen
naar [email protected].  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details