NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Plug-and-play klimaatoplossingen 
Het plug-and-playsysteem, dat voorgemonteerd en vooraf ingesteld is, vereist weinig aandacht van de installateur.

Plug-and-play klimaatoplossingen 

Sinds zijn oprichting in 1959 blinkt STULZ Benelux uit in het aanbieden van geavanceerde klimaatregulatiesystemen. Als toonaangevende leverancier van precisiekoeling, luchtbehandeling, comfortkoeling, bevochtiging en warmtepomptechnologieën heeft STULZ zich door de jaren heen gepositioneerd als de optimale partner voor klimaatbeheersing.

Het van oorsprong Duitse bedrijf, dat zijn Belgisch hoofdkantoor in Brussel heeft, heeft de laatste jaren significant geïnvesteerd in een verscheidenheid aan ‘plug-and-play’ klimaatsystemen die het comfort in zorginstellingen, gebouwen en industriële omgevingen verhogen. STULZ gaat verder dan zijn gerenommeerde systemen voor precisiekoeling en biedt ook oplossingen zoals airconditioners, warmtepompen en luchtbehandelingsunits voor een breed scala aan toepassingen aan.

Voor het Golden Tulip-hotel Ampt van Nijkerk werd een geavanceerd luchtbehandelingssysteem met warmtepompen voorzien.

Sprong naar aardgasonafhankelijkheid

Sebastiaan Brouwer, Marketing Manager bij STULZ Benelux: “Zo hebben we voor het restaurant van het Golden Tulip-hotel Ampt van Nijkerk een geavanceerd luchtbehandelingssysteem met warmtepompen voorzien. Dit plug-and-playsysteem, dat voorgemonteerd en vooraf ingesteld is, vereist weinig aandacht van de installateur. In het kader van de energietransitie en gezien de hoge gasprijzen heeft het hotel er namelijk voor gekozen om onafhankelijk te worden van aardgas en heeft het zijn restaurant uitgebreid met een serre, met het oog op comfort en zonder tocht voor de gasten.”

Stille kracht voor Frisse Scholen

STULZ leverde een op maat gemaakte ClimaPac Compact-luchtbehandelingskast (lbk), die samen met Mitsubishi Heavy Industries-warmtepompen een optimale verwarming, koeling en luchtverversing biedt. Dit systeem, waarbij de lbk communiceert met de warmtepompen voor efficiënte regeling, wordt ondersteund door een VRF-systeem met cassette-units voor naregeling van de temperatuur. Dit systeem is eenvoudig in gebruik en dus een goede keuze voor omgevingen met hoge comforteisen, zoals scholen die voldoen aan de normen van Frisse Scholen 2021 voor laag energieverbruik en een gezond binnenklimaat. Geluidsdemping tot 35 dB maakt het ook geschikt voor geluidsgevoelige omgevingen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details