NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Prefab energiemodules en sanitaire installaties zorgen voor snelheid en kwaliteit op de werf
De installateur hoeft dankzij Van Marcke Prefab niet meer alle onderdelen apart te bestellen, administratie te doen, de installatie op de werf uit te voeren …

Prefab energiemodules en sanitaire installaties zorgen voor snelheid en kwaliteit op de werf

Het is voor veel installateurs steeds moeilijker om geschikt personeel met de vereiste kennis te vinden voor energetische en sanitaire installaties. Van Marcke stelt daarom twee prefab oplossingen voor: energiemodules en sanitaire installaties. Die worden telkens op maat en volledig klaar geleverd, de installateur moet ze enkel nog aankoppelen en is dan good to go.

Van Marcke Prefab zorgt ervoor dat niet langer elke buis, collector, expansievat of vuilfilter apart geïnstalleerd moet worden.

Van Marcke Prefab zorgt ervoor dat niet langer elke buis, collector, expansievat of vuilfilter apart geïnstalleerd moet worden. Of dat niet elke kraan, sifon of toiletbril apart bevestigd moet worden. Op deze manier is de installateur niet alleen verzekerd van een correcte installatie, maar kan hij ook efficiënter te werk gaan. En dat is belangrijk, want installateurs hebben het steeds moeilijker om geschikt personeel met technische kennis te vinden, terwijl er wel veel aanvragen blijven binnenkomen en de eindklant wel leveringen op tijd verwacht.

De installateur hoeft dankzij Van Marcke Prefab niet meer alle onderdelen apart te bestellen, administratie te doen, de installatie op de werf uit te voeren … De hele rompslomp wordt vervangen door kant en klare installaties. HVAC-installateur Van Hemelen wist zo recent maar liefst 23 appartementen op slechts één dag af te werken, omdat de volledige installaties al klaar waren bij aflevering op de werf. Die aflevering gebeurt door Van Marcke zelf.

Dankzij Van Marcke Prefab kan de installateur zijn klanten tijdig bedienen, en is het risico op plaatsingsfouten bovendien verkleind.

Eén geheel

Bij beide prefab-varianten premonteert Van Marcke losse componenten en technieken tot één geheel, klaar om geïnstalleerd te worden. Van Marcke werkt hierbij op maat grotere hoeveelheden van dezelfde unit af. De eerste van de twee varianten, de energiemodules, zijn beschikbaar vanaf 10 stuks, de sanitaire installaties vanaf 15 stuks.

Dankzij Van Marcke Prefab kan de installateur zijn klanten tijdig bedienen, en is het risico op plaatsingsfouten bovendien verkleind. De energiemodules bijvoorbeeld worden getest vooraleer ze de fabriek verlaten. Een druktest controleert elke module, en elke module komt ook met een bewijs van die test. Zo is er steeds de garantie van de Van Marcke-kwaliteit.

Waar bij een gewone installatie alles apart verpakt wordt aangeleverd, komt een prefab-module in een stuk aan.

Combinaties

In de energiemodules wordt er eveneens volledig op maat gewerkt, met uiteenlopende combinaties van warmtepomp, ventilatie-unit, gaswandketel, woningstation/HIU, buffervaten, bereiding sanitair warm water… Deze modules worden geleverd op standaardpanelen van 60cm breed en 200cm hoog. Wanneer er een warmtepomp of booster warmtepomp op geïnstalleerd wordt, zijn ze standaard 90 cm of 120 cm breed, afhankelijk van collectoren en gevraagde opties. Optioneel kunnen er ook voorzieningen voor het plaatsen van wasmachine en/of droogkast, een omkasting op maat (met eventueel extra opbergruimte) en een andere kleur wandplaat gekozen worden.

Niet alleen is prefab werken sneller en efficiënter, het is ook nog eens duur­zamer. Waar bij een gewone installatie alles apart verpakt wordt aangeleverd, komt een prefab-module in een stuk aan. Bovendien worden de energie­modules geleverd op herbruikbare lastendragers. En dan wordt het snij­verlies ook nog eens beperkt: een prefab leiding moet niet bijgesneden worden.

Tot slot zijn de prefab panelen ook nog eens BIM-ready. De Engineering afdeling van Van Marcke ontwerpt de energiemodules in Revit BIM, waarbij alle informatie rond afmetingen en aansluitingen voorhanden is.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details