NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Propaangastanks, de flexibele energieoplossing
Bovengrondse gastanks zijn goedkoper.

Propaangastanks, de flexibele energieoplossing

Bijkomend voordeel? De eenvoudige en professionele plaatsing, zeker als het gaat om tanks van Antargaz, dé marktleider van België.

De voordelen van propaangas?

Is jouw klant niet aangesloten op het aardgasnetwerk en wil hij toch ­genieten van al het comfort van gas? Dat kan, met een duurzaam, gemakkelijk en goedkoop alternatief: propaangas van Antargaz. 

Comfortabel: Met propaangas van Antargaz kan je jouw klanten zorgeloos laten genieten van hetzelfde comfort als aardgas. De toepassingen die mogelijk zijn met aardgas zijn gegarandeerd ook mogelijk met propaangas: centrale verwarming, warm water, koken, verwarming van een zwembad…   

Tevens is propaangas perfect te combineren met hernieuwbare energieën ­zoals een zonneboiler. 

Ondergrondse gastanks genieten de voorkeur omwille van het esthetische aspect.

Voordelig: De evolutie van de energieprijzen heeft ervoor gezorgd dat ­propaan een voordelige oplossing is. De installatie is goedkoop en eenvoudig. Wettelijk voor 100 % in orde: De tank wordt geïnstalleerd en onderhouden volgens de strengste wettelijke, technische eisen. 

De juiste keuze voor het milieu: Propaangas is milieuvriendelijker dan de meeste andere conventionele fossiele brandstoffen: het genereert minder CO2, heeft een zeer laag zwavelgehalte en geeft minder risico op bodem- of waterverontreiniging. 

Voor ieder wat wils!

Propaangastanks van Antargaz worden boven of onder de grond geplaatst. Ondergrondse gastanks genieten de voorkeur omwille van het esthetische aspect, maar bovengrondse gastanks zijn goedkoper. Met het propaangas­netwerk van Antargaz worden meerdere woningen aangesloten op één gastank (ondergronds of bovengronds). Het verbruik van elk gezin wordt bovendien met aparte meters geregistreerd. Hoe dat precies in zijn werk gaat en waar je moet opletten? Vraag het aan de experts van Antargaz. 

Is jouw klant niet aangesloten op het aardgasnetwerk en wil hij toch genieten van al het comfort van gas? Dat kan, met een duurzaam, gemakkelijk en goedkoop alternatief: propaangas.

Sinds enige tijd biedt Antargaz de mogelijkheid om bij de installatie van een propaangastank gebruik te maken van een gecombineerde drukregelaar met UPSO-OPSO-beveiliging. Met dat systeem, ook wel Invisia genoemd, komt Antargaz tegemoet aan de klanten die geen tweedetrapskastje op hun gevel willen installeren. 

De volledige overgang van hoog -, midden -, naar lagedruk vindt plaats onder het deksel van de tank door middel van een gecombineerde drukregelaar met ingebouwde over- en onderdrukbeveiliging (UPSO-OPSO). Zo kan de ­leiding vanaf de Invisia rechtsreeks ondergronds het gebouw binnengaan. De I­nvisiakit wordt aan de eindconsument geleverd en wordt geplaatst door een erkend installateur. 

Met het propaangasnetwerk van Antargaz worden meerdere woningen aangesloten op één gastank.

JIJ + ANTARGAZ = een tevreden klant

Een langetermijnsamenwerking met zijn partners, dat is waar Antargaz naar streeft. En dat is geen eenrichtingsverkeer! Er zijn voor installateurs heel wat voordelen verbonden aan een partnerschap met Antargaz gebaseerd op het delen van expertise en wederzijds vertrouwen. Antargaz staat altijd klaar voor de klant alsook voor jou, de installateur.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details