Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Jaarboek

Salto Systems ontketende in 2001 een ­revolutie op het ­gebied van toegangscontrole

De ultieme ‘sleutelloze’ ervaring.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | Salto Systems

7 april 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Al bijna 20 jaar staat Salto synoniem voor innovatieve oplossingen, waaronder stand-alone, cloud-based en mobiele applicaties, die nieuwe normen stellen op het gebied van beveiliging, beheer, flexibiliteit en design die praktische voordelen bieden voor vrijwel elk type deur en gebouw. In een breed scala van sectoren wordt SALTO algemeen erkend als een wereldwijde marktleider op het gebied van intelligente elektronische toegangscontrole-oplossingen.

Salto Systems werd opgericht in het noorden van Spanje, meer bepaald het Baskenland, en heeft 35 vestigingen in 90 landen, met 1.250 mede­werkers sterk. De toegangs­controle-oplossingen van Salto zijn vanwege de flexi­bili­teit en schaalbaarheid van het systeem – kleinere installaties kunnen eenvoudig uitgroeien tot gro­tere, zelfs inter­nationale systemen – geschikt voor verschillende sectoren: commerciële bedrijven, de openbare sector, industrie, onderwijs, gezondheids­zorg, hospitality, retail en allerlei parti­culiere toe­passingen. De systemen kunnen zowel server-based als cloud-based aangeboden worden.

De toegangscontrole-oplossingen van Salto zijn vanwege de flexibiliteit en schaalbaarheid geschikt voor verschillende sectoren.

Server-based Salto Space

Salto Space is een volledig geïntegreerd, standa­lone, draad­loos en intelli­gent toegangs­controle­platform met web-based management­software voor probleem­loze, veilige, efficiënte en flexibele toegang voor alle deuren in elk gebouw. Het platform levert een intelligent server-based toegangs­controle­platform – gecombineerd met een vir­tueel netwerk – dat ontwikkeld is voor een draad­loze omgeving. Het is niet nodig om alle toegangs­punten in een gebouw te bekabelen. Ook moeten bestaande deuren en sloten meestal niet worden vervangen. 

Van overal te beheren

Eric Beling (Projectmanager Salto Systems Belgium): “De batterij­gevoede sloten kunnen van­op om het even welke plaats en vanop elk toestel binnen het netwerk beheerd en gecontroleerd wor­den. Zo kunnen de batterij­status (voor de optimalisatie van het onderhoud), de gebeurtenissen en de deuren op eenvoudige wijze gecheckt worden. Op die manier worden ook alle beveiligingsrisico’s met betrekking tot verloren fysieke sleutels volledig geëlimineerd. Ook is het perfect mogelijk om externe systemen, zoals biometrie, aan onze systemen te koppelen.”

Cloud-based Salto KS

Met de intelligente toegangsfunctionaliteit van Salto KS kunnen deuren op meerdere manieren geopend worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan digi­tale sleutels, via de bluetooth van een smart­phone. Het systeem ondersteunt verschillende manieren van sleutelloze toegang en verbetert hierdoor de gebruikerservaring en veiligheid voor elk type gebouw. Het biedt geavanceerde beveiligingsfuncties op een volledig extern, draadloos en cloud-based managementplatform. 

Door de innovatieve natuur blijft Salto Systems voorsprong houden op de rest.

Meegroeien met een bedrijf

Vanuit de webapplicatie of de mobiele app is het gemakkelijk om gebeurtenissen te volgen, op afstand te ontgrendelen of onderweg gebruikers te blokkeren. Het beheer van alle deuren, ge­bruikers en locaties gebeurt vanaf een plek. We hebben ervoor gezorgd dat het Salto KS cloud-based toegangs­controle eenvoudig met een onder­neming mee kan groeien, waar­door extra manuren of kosten voor nieuwe bekabeling wor­den ver­meden. Zo rea­liseert een bedrijf een hoger niveau van beveiliging, schaal­baar­heid, flexi­bili­teit, onder­linge uitwisselbaarheid en kostenefficiëntie.

“Ook zijn we zelf als bedrijf sterk aan het groeien, door enkele recente acquisities, zoals Gantner (Oostenrijk), Clay (Amsterdam), Danalock en Conlan, beiden uit Denemarken. We hebben bij Salto ons altijd rigoureus beziggehouden met toegangscontrole en enkel dat. De uitbreiding richting het locker-platform van Gantner kadert uiteraard ook in deze visie. Samen met onze innovatieve natuur heeft dat er altijd voor gezorgd dat we voorsprong bleven houden op de rest”, besluit Beling.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details