NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Schneider Electric lanceert gratis online cursus energietransitie met het International Trade Centre en Atelier 21

Schneider Electric lanceert gratis online cursus energietransitie met het International Trade Centre en Atelier 21

Schneider Electric leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, lanceert samen met het International Trade Centre (ITC), een agentschap van de Verenigde Naties (VN), en de Franse ngo Atelier 21, een nieuwe online opleidingsmodule over de energietransitie. De cursus, getiteld “Become a Player in the Energy Transition”, is gratis toegankelijk en voor iedereen beschikbaar in het Engels. Andere talen zullen volgen. ​

De noodzaak om over te schakelen op koolstofarme energiebronnen is nog nooit zo groot geweest. Prijzen van fossiele brandstoffen rijzen wereldwijd de pan uit en experts waarschuwen dat onze planeet binnenkort de in het Akkoord van Parijs vastgestelde opwarmingsdrempel van 1,5°C zal overschrijden. Deze nieuwe cursus wil meer inzicht geven in de politieke en technologische uitdagingen en in de voordelen van een slimme transitie.

De module bevat verschillende casestudies uit landelijke en stedelijke omgevingen met verschillende ontwikkelingsniveaus. Hij moedigt deelnemers ook aan om professionele mogelijkheden in de schone energiesector te overwegen door hen door te verwijzen naar meer technische cursussen over zonne-energie, windenergie en andere gespecialiseerde gebieden.

“Ik ben ervan overtuigd dat deze cursus de eerste is in een reeks over de transitie naar duurzamer menselijk gedrag op de planeet. Samen werken aan deze cursus was zeer inspirerend”, aldus Raphaël Dard, programmamanager bij de ITC SME Trade Academy.

“Deze gratis online cursus is een nieuwe stap in onze missie om individuen en bedrijven op te leiden en in staat te stellen de energietransitie te omarmen. Door samen te werken met ITC en Schneider Electric komen we dichter bij ons doel: een wereld waarin iedereen een duurzame energietoekomst begrijpt en er aan kan bijdragen.” – Cédric Carles, oprichter en directeur van Atelier 21.

De deadline voor inschrijving is 12 juni, waarna deelnemers twee weken de tijd hebben om de cursus te voltooien. Bij het slagen voor een evaluatie ontvangen succesvolle deelnemers een certificaat als beloning.

Deelname aan dit initiatief versterkt Schneider Electric’s jarenlange inzet voor duurzaamheid en empowerment van jongeren. Het bedrijf wil tegen 2025 een miljoen jongeren een beroepsopleiding geven en tot nu toe hebben al meer dan 400.000 personen van het initiatief geprofiteerd.

“Schneider Electric is er trots op een belangrijke speler te zijn op het gebied van onderwijs. De lancering van deze gratis online cursus toont onze inzet voor de energietransitie en onze toewijding om voor iedereen toegankelijk te zijn”, aldus Gilles Vermot Desroches, algemeen afgevaardigde van de Schneider Electric Foundation en directeur Burgerschap en Institutionele Zaken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details