NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Slimme regelaar kiest voor gas of elektriciteit volgens marktprijs
Qwikshift Hybrid Heater is een innovatieve verwarmingsoplossing die de standaard voor efficiëntie en prestaties naar een nieuw niveau tilt.

Slimme regelaar kiest voor gas of elektriciteit volgens marktprijs

Met meer dan vijftig jaar ervaring op de Belgische markt heeft Winterwarm zich gevestigd als een toonaangevende speler in het verwarmen van industriële hallen, commerciële ruimtes en meer. Hun expertise ligt in het vinden van de meest optimale en economisch verantwoorde verwarmingsoplossingen voor gebouwen. Recent heeft Winterwarm iets unieks geïntroduceerd: de Qwikshift Hybrid Heater, een innovatieve verwarmingsoplossing die de standaard voor efficiëntie en prestaties naar een nieuw niveau tilt.

Geert De Cuyper, commercieel verantwoordelijke bij Winterwarm voor België, Luxemburg en Noord-Frankrijk: “Volgens Winterwarm is luchtverwarming op gas in veel situaties nog steeds de meest kordate en efficiënte manier om grote ruimtes zoals magazijnen te verwarmen. Als voorloper in de markt zijn we een paar jaar geleden echter begonnen met de ontwikkeling van duurzame alternatieven, want uiteindelijk willen we in Europa evolueren naar fossielvrije verwarming.”

De intelligente regelaar bepaalt autonoom op basis van prijsvoordelen welke energiebron – gas of elektriciteit – moet worden gebruikt.

Slimme regelaar

“Dus hebben we een innovatieve hybride configuratie ontwikkeld, die we dit jaar op de markt hebben gebracht”, gaat Geert De Cuyper verder. “Het bestaat uit een monoblocksysteem dat wordt ondersteund door een booster op gas of elektriciteit. Stel je voor dat je een gebouw moet verwarmen en de warmtepomp volstaat niet om de gewenste temperatuur te bereiken bij lagere buitentemperaturen. In dat geval wordt de booster geactiveerd. Deze booster bestaat uit een condenserende gasluchtverhitter of een elektrische luchtverwarmer in combinatie met een warmwaterbatterij op lage temperatuur. Dit is ideaal om een hal heel snel op de gewenste temperatuur te brengen, bijvoorbeeld een uur voordat de werknemers arriveren. Vervolgens kan de warmtepomp dat temperatuurniveau handhaven gedurende de dag. Het unieke aspect van dit systeem ligt bij de intelligente regelaar, die autonoom op basis van prijsvoordelen bepaalt welke energiebron – gas of elektriciteit – moet worden gebruikt. Dit maakt onze Qwikshift Hybrid Heater uniek in zijn soort”, concludeert Geert De Cuyper.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details