NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Stop verspilling van drinkwater!
Er kan ook heel wat ruimte bespaard worden aangezien het voorwandsysteem erg compact is.

Stop verspilling van drinkwater!

Een op drie toiletten met reservoir in publieke instellingen krijgt te maken met lekkages. Meestal zijn de lekken onzichtbaar en worden ze niet hersteld, wat leidt tot extreem hoge verspilling van drinkwater. Daarom biedt DELABIE de ideale oplossing: het toiletsysteem met directe spoeling.

Dit systeem biedt heel wat voordelen zoals een verhoogde hygiëne dankzij het ontbreken van een reservoir, waardoor stilstaand water, en bijgevolg ook bacteriegroei, vermeden wordt. Bovendien hoeft de gebruiker niet meer te wachten totdat het reservoir opnieuw gevuld is want de spoeling wordt direct aangesloten op de waterleiding, waardoor er steeds water beschikbaar is. Er kan ook heel wat ruimte bespaard worden aangezien het voorwandsysteem erg compact is. 

Dit systeem biedt heel wat voordelen zoals een verhoogde hygiëne dankzij het ontbreken van een reservoir.

Het grootste voordeel van het systeem met directe spoeling is het waterverbruik dat geoptimaliseerd kan worden. Het risico op lekkages wordt namelijk in sterke mate beperkt. Dergelijke lekkages zijn de belangrijkste oorzaak van verspilling van drinkwater en hoge waterrekeningen. Een klein lek van een reservoir kan verantwoordelijk zijn voor het verlies van 220 m³, ofwel een totaal van € 1.100 per jaar (gemiddelde prijs per m³ koud water in België in 2022: € 5,00). DELABIE heeft ook een ‘intelligente automatische spoeling’ ontwikkeld die de behoefte van een klein of groot volume spoelwater detecteert, afhankelijk van het gebruik. Het waterverbruik wordt op deze manier afgestemd op de behoefte, verspilling wordt vermeden en de hygiëne blijft verzekerd.

Ontdek de waterbesparende oplossingen van DELABIE tijdens Install Day op Stand 123 Hal B.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details