NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Straalregelaars van Schell voor waterbesparing en extra hygiëne
Straalregelaars zorgen voor een zuinige en aangename waterstraal.

Straalregelaars van Schell voor waterbesparing en extra hygiëne

Beluchters en straalregelaars in wastafelkranen zijn slechts kleine onderdeeltjes, maar ze kunnen een belangrijk effect hebben op de waterstraal die uit de kraan komt. Ze veranderen niet alleen het uiterlijk en het gevoel van de waterstraal, maar er zijn ook modellen die bijdragen aan waterbesparing en verbetering van de drinkwaterhygiëne. Schell beschikt over een uitgebreid programma van straalregelaars, dat onder meer bestaat uit diefstalbeveiligde regelaars, aerosolarme regelaars voor de zorgsector en bijzonder zuinige modellen voor BREEAM- en LEED-certificeringen. Met de Schell-straalregelaars kunnen wastafelkranen optimaal worden aangepast aan de specifieke situatie en behoeften in gebouwen. Het complete assortiment wordt gepresenteerd in een nieuwe brochure van Schell.

De Schell-wastafelkranen uit de series XERIS, PETIT, PURIS en CELIS zijn standaard uitgerust met een zuinige 5 liter regelaar. Deze regelaar zorgt voor een aangename, volle en zachte waterstraal en vermindert het water- en energieverbruik. De standaard geïntegreerde regelaar in de elektronische kraan MODUS E is met een debiet van 3,8 liter per minuut nog zuiniger. Door toevoeging van lucht vermindert niet alleen het watervolume, maar voelt koud water warmer aan – een extra besparingsfactor. Naast regelaars voor wastafels zijn er ook twee verschillende varianten verkrijgbaar voor de GRANDIS E hybride keukenmengkraan: een standaard regelaar van 10 liter of 4,5 liter met luchtbijmenging. Op deze manier kunnen ook keukens van openbare en commerciële gebouwen water besparen.

Door de toevoeging van lucht vermindert het watervolume, maar voelt koud water warmer aan.

BREEAM en LEED

Wastafelkranen in gebouwen die een BREEAM- of LEED-certificering nastreven, moeten aan speciale eisen met betrekking tot water- en energieverbruik voldoen. Schell-straalregelaars met een gereduceerd debiet zijn daarvoor de ideale keuze: de regelaars voor BREEAM-certificering reduceren het literrendement tot 3 liter per minuut. Deze regelaars zijn leverbaar voor de wastafelkranen uit de series PETIT, CELIS, PURIS en MODUS en voor de wanduitlooparmatuur Modus E. De regelaar voor LEED-certificering kan het verbruik zelfs tot 1,3 liter verlagen. Deze Schell-regelaars met gereduceerd debiet dragen bij aan een duurzame exploitatie van gebouwen. Dit type regelaar is naast de eerder genoemde modellen ook leverbaar voor de XERIS-serie. 

Voor gebouwen die een BREEAM- of LEED-certificering nastreven, zijn er zeer zuinige straalregelaars met een debiet van slechts 1,3 liter.

Aerosolarme straalregelaars

Optimale drinkwaterhygiëne is zeker in de zorgsector essentieel. Laminaire straalregelaars van Schell werken zonder toevoeging van lucht en ondersteunen de drinkwaterhygiëne, omdat de vorming van aerosolen tot een minimum beperkt wordt. Daardoor is er minder risico, dat bacteriën en virussen door aerosol verspreid worden. De aerosolarme regelaars zijn vooral bedoeld voor ziekenhuizen en zorginstellingen en verkrijgbaar voor de series VITUS, LINUS, WALIS en de wanduitloopmodellen van de PETIT- en MODUS-serie.

Laminaire straalregelaars voegen geen lucht toe en verminderen zo de vorming van aerosolen, die bacteriën kunnen verspreiden.

Beveiligd tegen diefstal

De diefstalbeveiligde regelaars van de wastafelkranen uit de series PURIS, CELIS, PETIT, MODUS E en XERIS kunnen alleen met een speciale sleutel ontgrendeld worden. Daardoor zijn ze ideaal voor het gebruik in (semi-)openbare en commerciële sanitaire ruimtes met veel bezoekers. De designkranen van Schell, zoals de elektronische wastafelkraan XERIS E, zijn uitgerust met deze diefstalbeveiligde regelaars. Optioneel zijn er diefstalbestendige LEED- en laminaire beluchters verkrijgbaar voor de XERIS E. 

Dankzij het brede assortiment straalregelaars biedt Schell de juiste oplossing voor alle toepassingen in de (semi-)publieke en commerciële sector. De nieuwe brochure, waarin het complete assortiment regelaars gepresenteerd wordt, is te vinden op https://www.schell.eu/nl-be/service/downloads/brochures-folders/.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details