NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Badkamerspecialist introduceert 7 trends voor 2024

Badkamerspecialist introduceert 7 trends voor 2024

Sanitairspecialist Facq wil badkamerdesign in 2024 herdefiniëren door trends te introduceren die een samenspel van organische elementen en verfijnde elegantie, comfort en dynamiek bieden. De opkomst van organische vormen brengt een kalmerende, natuurlijke touch, terwijl de herintroductie van chroom een tijdloos raffinement toevoegt. Monochrome harmonie, thuiswellness, heldere kleuren, gegroefde texturen en duurzaam vakmanschap staan centraal. Samen geven ze vorm aan een vernieuwend tijdperk in badkamerontwerp bij Facq. In dit artikel duidt Facq een en ander.

Organische vormen en de terugkeer van chroom: een fusie van natuur en elegantie

Asymmetrische, natuurlijke vormen bieden een rustgevende sensatie en transformeren badkamers in ruimtes van ontspanning en welzijn. Tegelijkertijd maakt chroom, een tijdloze klassieker, een sterke comeback. Verchroomde kranen, symbolen van elegantie en eenvoud, staan weer in de schijnwerpers en bieden een modern en verfijnd alternatief. ​ Wie de voorkeur geeft aan een meer geraffineerde look, kiest voor champagnekleurige of koperkleurige kranen, die dit jaar ook in de mode zijn.

Toon-op-toon en thuiswellness: harmonie en comfort in het dagelijkse leven

De monochrome of zogenaamde toon-op-toonbenadering van design valt op in 2024 en creëert harmonieuze, rustgevende ruimtes. Door te varieren met tinten en texturen, wordt eentonigheid vermeden en kleur toegevoegd. Beige-, terracotta- en groentinten domineren en bieden een kleurenpalet dat zowel zacht als elegant is. Tegelijkertijd blijft comfort ook in 2024 een essentieel element in badkamerdesign. Het gebruik van neutrale kleuren, natuurlijke materialen en warme houtsoorten verandert badkamers in echte oases van rust, met ruime inloopdouches en hydromassagesystemen voor een luxe dagelijkse spa-ervaring.

Heldere, levendige kleuren brengen energie en positiviteit in de badkamer.

Felle kleuren en gegroefde texturen: dynamiek en karakter

Heldere, levendige kleuren winnen terrein in 2024 en brengen energie en positiviteit in onze badkamers. Van meubels tot accessoires, elk element is nu een element van kleur en vreugde. Bovendien breiden gegroefde oppervlakken, die voorheen beperkt waren tot meubels, zich uit naar andere elementen in de badkamer, waardoor textuur en karakter aan de ruimte worden toegevoegd.

Duurzaamheid en vakmanschap: een engagement voor een verantwoordelijke toekomst

In 2024 ligt de nadruk meer dan ooit op duurzame materialen en ambachtelijke afwerkingen. Die trend getuigt van een verfijnd vakmanschap en een esthetische benadering. Accessoires en meubels met ruwe betonnen of keramische afwerkingen en het gebruik van natuurlijke stoffen belichamen authentieke, onconventionele luxe.

Zeven te onthouden trends voor 2024:

  • Organische vormen
  • De terugkeer van chroom
  • Toon-op-toon
  • Wellness thuis
  • Heldere kleuren
  • Groeven in overvloed
  • Duurzame, artisanale en handgemaakte materialen 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details