NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Tweerichtingskoppeling met Testo uniek op de markt
Met de uitgebreide functionaliteit en gebruiksvriendelijke interface heb je altijd de juiste info bij de hand voor een snelle opvolging.

Tweerichtingskoppeling met Testo uniek op de markt

All-in-software vereenvoudigt administratie door wisselwerking met meetapparatuur

Wil je als installateur een goed overzicht houden op je zaak zonder een overload aan administratieve rompslomp? Dat kan met de all-in-onesoftware Bouwsoft van Visma Bouwsoft. Met zijn uitgebreide functionaliteit, gebruiksvriendelijke interface en mobiele toegankelijkheid heb je altijd de juiste info bij de hand en volg je je activiteiten snel op. Zeker nu de integratie met de meettechnologie van Testo verder is uitgebreid; voortaan verloopt de communicatie tussen de software en de meetapparatuur in twee richtingen.

Visma Bouwsoft streeft ernaar je het leven als installateur zo makkelijk mogelijk te maken door je administratie te vereenvoudigen en te automatiseren. Van het eerste klantencontact en het opmaken van de offerte over de planning en het uitvoeren van je projecten tot de facturatie en nacalculatie. Om dit te realiseren, zijn softwaretool Bouwsoft koppelbaar met software van leveranciers, boekhoud- en planningspakketten, track-and-traceapplicaties en tekensoftware. En dus ook met de oplossingen van Testo, een toonaangevende producent van draagbare en stationaire meetinstrumenten. “Heel wat installateurs gebruiken Testo voor het uitvoeren van metingen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het meten van rookgassen of het controleren van het binnenklimaat of de koeling. Daarbij worden temperatuur, luchtvochtigheid en luchtstroom opgespoord en gedocumenteerd”, vertelt marketingcoördinator bij Visma Bouwsoft Iris Demaecker.

Heel wat installateurs gebruiken Testo-apparatuur voor het uitvoeren van metingen.

Wisselwerking tussen beide platformen

Dat Bouwsoft een koppeling voorziet met Testo is niet nieuw. Wat wel veranderde, is de manier waarop gegevens tussen beide systemen uitgewisseld kunnen worden. “Tot voor kort verliep de koppeling in één richting: je kon namelijk je klanten en hun apparaten doorsturen van Bouwsoft naar Testo. Dat gebeurde vanuit de beheersfiche van een specifieke klant en op basis van digitale werkbonnen om de apparaatgegevens te synchroniseren”, gaat Iris Demaecker verder. ”Nu verloopt de interactie tussen beide platformen in twee richtingen. Als installateur kan je dus informatie van Testo naar Bouwsoft sturen, en niet langer alleen omgekeerd. Dat is bijzonder handig als je een meting uitvoert bij een nieuwe klant. Je haalt met slechts één klik de klantgegevens, zijn apparaatinformatie, de onderhoudsdata en de attesten binnen in Visma Bouwsoft.”

De interactie tussen Bouwsoft en Testo verloopt in twee richtingen waardoor je nog sneller en efficiënter werkt.

Uniek op de markt

Met de vernieuwde integratie krijgt de installateur een overzicht van alle wijzigingen in de meetsoftware. Dan beslist hij zelf wat wel en niet over te brengen naar Bouwsoft. Iris Demaecker: “Onze koppeling is uniek op de markt. Als installateur beheer je nog makkelijker je klanten, volg je eenvoudig op wanneer het laatste en volgende onderhoud is en heb je steeds alle attesten bij de hand. Het is een verdere stap in de digitalisering van je werk, waarbij jij en je team heel wat tijd besparen.”

Dat beaamt ook Thomas Goossens, CEO van Brutho Technics: “Als installateur zijn wij enorm tevreden over de koppeling tussen Bouwsoft en Testo. Daardoor kunnen we onze administratie verder vereenvoudigen en automatiseren. Door de tweerichtingskoppeling wisselen we makkelijk klanten, apparaten en attesten uit tussen beide tools. Zo besparen we nog meer tijd en zijn onze klantendossiers altijd up-to-date.”

Wil je weten wat Visma Bouwsoft voor jouw onderneming kan betekenen? Bezoek dan zeker stand 41 op Install Day 2023, waar het bedrijf te vinden is.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details