Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Producten

UBBINK lanceert VENTUS: de geïsoleerde dakdoorvoer van de toekomst!

Ventus-pitched-roof_Vigor+DB200

23 november 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

In november 2021 lanceert Ubbink een belangrijke productinnovatie in haar gamma ventilatiedakdoorvoeren. VENTUS is de nieuwste en meest performante geïsoleerde dakdoorvoer voor ventilatiesystemen met warmteterugwinning.

Totaaloplossingen voor woonhuisventilatie

Een nieuwe generatie ventilatiedakdoorvoeren pas perfect in het strategische plan van Ubbink: het aanbieden van hoogkwalitatieve totaaloplossingen voor woonhuisventilatie.

Een compleet Ubbink ventilatiesysteem bestaat uit 5 onderdelen: van de Ubiflux ventilatie-unit met warmterecuperatie tot het ventiel als afwerkingselement. Ubbink is bovendien de enige fabrikant die alle onderdelen volledig in-house produceert.

Slim ontwerp

De nieuwe Ventus is beschikbaar in 4 montagekits voor hellende en platte daken en kan aangesloten worden op de bestaande Aerfoam geïsoleerde kanalen in diameter 150, 160, 180 en 200.

Snelle installatie

Dankzij de instelbare hellingsgraad van de bovendakse kap kunnen installateurs en dakwerkers de Ventus dakdoorvoer snel loodrecht op het dak monteren. In plaats van recht door het dak, gebeurt de montage haaks door het dak, waardoor slechts een minimale dakdoorbreking vereist is. Een groot voordeel dat zorgt voor het behoud van een maximaal dakrendement. Bovendien is er bij haakse montage door het dak slechts 1 bocht onderdaks nodig.

Praktische montagekits

Ventus is een geïntegreerde 3-in-1 oplossing: de dakdoorvoer, het indekdeel en het verloopstuk zitten in 1 complete montagekit. Een grondige assortimentsrationalisatie en veel gebruiksvriendelijker voor de installateur die meteen alle benodigde onderdelen bij de hand heeft. Het indekdeel voor hellend dak is bovendien gemaakt uit de nieuwste generatie loodvervangers op de markt.

Montagevideo

Ubbink zorgt ook voor een montagevideo: https://www.youtube.com/watch?v=Yoqk9hRWicY. Hierin wordt stapsgewijs toegelicht hoe de Ventus dakdoorvoer correct en veilig gemonteerd wordt op het dak. Een extra service met praktische tips & tricks. Op de website en op het YouTube kanaal van Ubbink België staan trouwens nog meer montagevideo’s die de toepassingsmogelijkheden van het Ubbink gamma toelichten in duidelijke stappen.

Ventus productpagina

Wie geïnteresseerd is in de technische details van de Ventus kan terecht op de uitgebreide Ventus productpagina op de Ubbink website: https://www.ubbink.com/nl-be/ventus-geisoleerde-dakdoorvoer Hier vindt u de technische datasheets en andere relevante documentatie. Via de chatbot stelt u online vragen en ontvangt u snel een antwoord.

Lanceringsgeschenk

Om de lancering van de Ventus extra te ondersteunen, biedt Ubbink haar eindklanten een gratis lanceringsgeschenk aan bij de eerste 500 verkochte dakdoorvoeren. Een fijne attentie en een welgemeende dankjewel voor het vertrouwen dat installateurs reeds jarenlang in Ubbink stellen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details