NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Vaarwel geluidspollutie, welkom geluidsisolerende omkasting voor buitenunits

Vaarwel geluidspollutie, welkom geluidsisolerende omkasting voor buitenunits

Met het stijgende aantal warmtepompen en airco’s, neemt ook de vraag toe naar passende omkastingen voor die units. Want de units, die doorgaans tegen de buitengevel of op het dak geplaatst worden, wil je uiteraard beschermen tegen weer en wind. Meer nog, ook vandalen of nieuwsgierige kinderen hou je er liever vanaf. En met een draaiende warmtepomp of airco komt, juist, geluid. Reden te meer om te kiezen voor een kwaliteitsvolle, geluiddempende omkasting. Exact daarvoor klopte Maas nv onlangs aan bij Linum, specialist ter zake.

Merford DICE: een stevige, geluidsisolerende omkasting die bovendien fraai oogt, win-win.

De HVAC-expert uit het Kempense Oud-Turnhout zocht en vond bij Linum de passende Merford DICE omkasting voor 2 Mitsubishi Electric warmtepompen voor zijn eindklant in medische beeldvorming. Primair doel van de omkasting was geluidsisolatie, aangezien de pompen vooraan tegen de gevel van het appartementsgebouw geïnstalleerd werden in plaats van op het dak. Door de hoge geluidsreductie van 9 tot 17dB (A) is de overlast voor de buurtbewoners beperkt tot een absoluut minimum. De pompen draaien zelfs onhoorbaar. 

Het gaat ook om een stevige omkasting, zodat dieven of vandalen geen kans krijgen en ook weersomstandigheden geen vat hebben op de lucht-lucht- en lucht-waterwarmtepomp. Ondanks de robuustheid van de omkasting, zijn de toestellen toch goed bereikbaar, want ook dat is een belangrijke vereiste naar werking en onderhoud toe: voldoende ruimte rondom de units. Dat het stalen ontwerp en de antracietkleur ervan fraai blenden met het gebouw, is mooi meegenomen. Geen nood als dat grijs niet jouw voorkeur wegdraagt; kast en lamellen zijn op bestelling namelijk verkrijgbaar in ongelakte versie of met een RAL-coating naar keuze indien gewenst. 

Voor Maas nv en Linum was dit niet de eerste kennismaking, de twee werken al langer samen. Een partnerschap dat werkt, zo bevestigt ook zaakvoerder Kurt Maas, die niet alleen zeer tevreden is over de geluidsdemping van de kasten, mar ook over de service en opvolging die Linum biedt.

Voldoende ruimte rondom de units garandeert toegankelijkheid naar onderhoud toe.

Meer dan distributeur

Woorden die marketing manager Robbie Naessens graag hoort: “Bij Linum zijn we namelijk meer dan zomaar een distributeur, we begeleiden onze klanten met projecten op maat, zoals specifieke draagkrachtstudies voor draagstructuren. We denken mee en luisteren naar de vragen in de markt, zodat we daar op kunnen inspelen naar de toekomst toe. Dat we merkonafhankelijk zijn en beschikken over een eigen R&D-afdeling is op dat vlak een grote plus.” 

Ook wanneer geluidsisolatie niet de primaire reden is om te kiezen voor een omkasting, kan je bij Linum terecht. Want naast stalen versies, heeft de West-Vlaamse firma ook mooi ogende  hardhouten en gelakte aluminium omkastingen ter bescherming van buitenunits in zijn gamma. 

Is geluidsisolatie niet prio 1, dan zijn deze Alixo beschermkooien in alu of hardhout een perfecte keuze.

Meet & greet Linum @ Install Day 2023

Op vrijdag 13 oktober tekent Linum present op de Install Day 2023 in Brussels Gate (ex-Brussels Kart Expo, red.). Die hoogmis van de installatiesector is gratis te bezoeken. Linum Group vind je op stand 85 in hal B.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details