Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Jaarboek

Van digitalisering naar automatisatie met 4PS Construct

Een bedrijf werkt altijd met de nieuwste software.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | 4PS Belgium

20 april 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Het ERP-systeem 4PS Construct is een innovatieve, integrale softwareoplossing die alle primaire bedrijfsprocessen ondersteunt. Het is een totaaloplossing speciaal voor de bouw, installatie, service & onderhoud, infra, real estate & verhuur. Een van de grootste voordelen is dat het gebaseerd is op het meest gebruiksvriendelijke en moderne platform van dit moment: Microsoft Dynamics 365 Business Central. Doordat 4PS ‘cloud-based’ is, is het overal én voor iedereen beschikbaar. Het ERP-systeem is altijd up-to-date, modulair én veilig.

4PS bestaat 20 jaar en groeide uit tot een bedrijf met ruim 300 medewerkers en 450 klanten, met vestigingen in Nederland, Groot-Brittannië en België. Ook werden partnerships opgezet in Frankrijk, Ierland, Spanje, Italië, Zweden, Oekraïne, Rusland, Thailand en meer. 4PS Belgium is ondertussen een viertal jaar oud en al 20 medewerkers sterk. En door het toenemend succes wordt verwacht dat de Belgische tak nog zal groeien naar 30, in 2021. Een succesverhaal, dus!

Mathieu De Glas (Managing Director, 4PS): “We zien dat bedrijven steeds vaker kiezen voor nieuwe technologie”

Geen administratieve eilandjes meer

Het bouwproces is een continu proces, waar veel informatie wordt uitgewisseld en veel communi­catie plaatsvindt tussen een onder­neming en andere bedrijven. 4PS Construct helpt om grip en overzicht te krijgen op alle bedrijfsprocessen en bijhorende administratie. Het is een totaaloplossing met onder meer projectmanagement, calculatie en financiële administratie – van offerte tot facturatie en opvolging betaling – in één softwarepakket. Ook zijn gepersonaliseerde rapportages mogelijk, om zo de nacalculatie efficiënter te maken. Gedaan met administratieve eilandjes.

4PS Construct is volledig geïntegreerd met de standaard Microsoft-technologie.

‘Cloud-based’ is the way to go

Mathieu De Glas (Managing Director, 4PS): “De tijd van de fax in de bouwsector ligt langzaam maar zeker achter ons. We zien dat bedrijven steeds vaker kiezen voor nieuwe technologie. 4PS is daarom helemaal ‘cloud-based’, dat wil zeggen dat op alle mobiele toestellen – smartphone, tablet, laptop, … – realtime inzicht wordt verschaft in alle gegevens, overal ter wereld en op elk moment. Wat is de status van een job? Waar is mijn activiteiten- of salesrapport? Want je wil dat on-the-fly kunnen invullen, natuurlijk. Waar staat de informatie van de klant? Hoe kan ik de historiek van een bepaalde job of klant terugvinden? Werkelijk alles staat in 4PS Construct. Handig, gemakkelijk en het spaart een zee van tijd uit!”

Het ERP-systeem is altijd up-to-date, modulair én veilig.

Kiezen voor een gevestigde waarde

4PS Construct is volledig geïntegreerd met de stan­daard Microsoft-technologie. Betrouw­baar, want hier werken wereld­wijd miljoenen mensen mee. Microsoft levert techno­logische innovatie en 4PS past dit toe in de bouwsector. Zo profiteert een bedrijf altijd van de laatste ontwikkelingen en werken de werknemers altijd met de nieuwste software. 

“Het extra voordeel is dat de meeste bedrijven sowieso al met Microsoft werken. Het is een echte gevestigde waarde, al decennialang. Denk hierbij aan Windows en alle Office-toepassingen zoals Word, Excel, SharePoint, Teams, … Dus de omgeving is 100 procent vertrouwd. Intussen hebben we al meer dan 450 succesvolle implementaties van 4PS Construct achter de rug. En met de automatisatie van administratie in volle vaart, komen er daar zeker nog honderden bij”, besluit Mathieu.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details