NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Zonale ventilatie en structurele zonwering voor nieuwbouwproject La Bottega
La Bottega in Zelzate voorziet in 18 nieuwbouwappartementen.

Zonale ventilatie en structurele zonwering voor nieuwbouwproject La Bottega

Met Residentie La Bottega, naar een ontwerp van Sofie Ooms Architecten, bezorgde projectontwikkelaar Strak de gemeente Zelzate een nieuwe architecturale parel. Het nieuwbouwproject, gelegen aan het vernieuwde en groene busplein, voorziet in 18 appartementen van variabele grootte met open uitzicht. Zonale ventilatie en structurele zonwering van DUCO garanderen een optimaal thermisch binnenklimaat in de woningen.

Het ontwerpconcept van La Bottega, opgeleverd in mei 2023 na een goeie twee jaar bouwen, komt voort uit de unieke hoekligging van het project. De betrachting was om zoveel mogelijk appartementen een zo breed en boeiend mogelijk uitzicht en zo veel mogelijk lichtinval te bezorgen. Daartoe werd vertrokken van een zeker grid waarbij de hoek volledig werd opengewerkt. Die specifieke ontwerpkeuze leverde een speels en levendig geheel op. De gebruikte materialen vallen met een lichte gevelsteen, buitenschrijnwerk in een warme tint en een aantal accenten in hout te omschrijven als puur en warm.

La Bottega vormt een nieuwe landmark in Zelzate.

Gunstige reductiefactor

Om de bewoners te voorzien van frisse en verse lucht werd in elk appartement het DucoBox Focus-ventilatiesysteem geïnstalleerd in combinatie met de elektronisch gestuurde TronicVent AK-ventilatieroosters. Samen vormen ze het zogenaamde Duco Focus Tronic System. “De jarenlange en succesvolle samenwerking met DUCO alsook de gunstige reductiefactor bij de voorcalculatie van het energieverhaal maakte voor ons de keuze gemakkelijk”, vertelt Francesca Lambrecht, projectcoördinator bij Strak. “De kwaliteit, bereikbaarheid én service waar DUCO bekend voor staat, overtuigden ons ook nu opnieuw in zee te gaan met de fabrikant.”

Het DucoBox Focus-ventilatiesysteem garandeert in elk appartement een optimaal wooncomfort en heeft dankzij de gekoppelde geluiddempende elektronische TronicVent AK-roosters een uiterst stille werking. Francesca Lambrecht: “Ook bij vorige projecten maakten we gebruik van TronicVent-roosters, omdat we steeds met plafondhoge ramen werken en de klanten zich zo nooit zorgen hoeven te maken over een correcte ventilatie van de wooneenheid. Daarnaast hebben de roosters ook een hoge reductiefactor en is het hele systeem zeer eenvoudig te bedienen én uiterst betrouwbaar.”

Het DucoBox Focus-ventilatiesysteem garandeert in elk appartement een optimaal wooncomfort.

Enkel ventileren waar nodig

Dankzij intelligente metingen op basis van CO2- en/of vocht via de gepatenteerde regelkleppen van DucoBox Focus wordt enkel zonaal geventileerd of dus enkel in de ruimtes waar dat nodig is – lees: waar mensen vertoeven – én in de juiste hoeveelheid. Alles verloopt volledig automatisch zodat de bewoners werkelijk niets hoeven te doen, tenzij genieten van de prima binnenluchtkwaliteit. Zonaal ventileren helpt niet enkel een hoop energie te besparen  – tot wel 40% – maar is ook beter voor de gezondheid
van de bewoners.

Uitstekende samenwerking

Ondanks wat vertraging op de leveringstermijnen door de nasleep van de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne, zijn volgens Francesca Lambrecht bij de bewoners van La Bottega niets dan positieve geluiden te horen over het Duco Focus Tronic System. “Sommige denken zelfs niet meer aan hun vorige woning, waar ze soms langer dan 30 jaar vertoefden. Dat zegt genoeg”, stelt ze. “En ook wij zijn zeer weer zeer te spreken over de samenwerking met DUCO. En met de architect. De duidelijke en doorgedreven voorstudie en
uitvoeringsplannen droegen hun steentje bij tot een vlotte installatie van alle systemen en technieken. En we weten dat we zoals altijd ook na oplevering kunnen blijven rekenen op de vlotte service van DUCO”, besluit ze. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details