NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
3 handige installatiekits voor verwarming, koeling en warm water
Voor alle voorgemonteerde sets van Caleffi zijn er BIM- en CAD-bestanden beschikbaar.

3 handige installatiekits voor verwarming, koeling en warm water

De hoge energieprijzen en de klimaatcrisis drijven iedereen naar energiezuinige systemen voor verwarming, koeling en warm water. Terwijl de vraag naar uiterst efficiënte, complexere installaties toeneemt, is technisch personeel dungezaaid. Systemen voor een vereenvoudigde montage zijn dan ook erg interessant, zeker bij grote projecten waar de plaatsing van hydraulische appen­dages een tijdrovende onderneming is. Multifunctionele kits met voor­gemonteerde componenten bieden installatiebedrijven een handige oplossing. 

Daarom ontwikkelt Caleffi steeds meer sets met vooraf geassembleerde onderdelen. Ze beperken de installatietijd en verkleinen het risico op fouten en dus op technische interventies achteraf. Met zo’n kits verzekert de installateur met gemak de goede werking en lange levensduur van het systeem. Mauro Manfredi, managing director van Caleffi International, stelt drie populaire kits aan ons voor. 

De 149-serie aan­sluit- en regelgroep voor HVAC-eindunits herleidt het aantal verbindingen per unit van twintig naar vier.

HVAC eindunits inregelen in een handomdraai 

“Debietregeling is essentieel voor de efficiëntie van watergevoerde systemen voor verwarming en koeling”, vertelt Mauro Caleffi. “Als een installatie door een slechte inregeling niet de juiste flows genereert, verbruikt ze meer energie. Onze aansluitkitserie 149 maakt het gemakkelijk om ventiloconvectoren en plafondairco’s in en na te regelen, maar ook om ze te onderhouden en om de installatie te vullen en te spoelen. Alle nodige componenten zitten samen in een isolatieschaal: een drukgecompenseerde regelafsluiter, fijnmazig filter, afsluiters, T-stukken en optioneel een Venturi-toestel.” 

Het geheel is wel 40% compacter dan alle onderdelen apart gemonteerd. Mauro Caleffi zet het grote voordeel in de verf: “Met deze set sluit je een eindunit met vier hydraulische verbindingen aan op het hoofdcircuit. Voor alle componenten afzonderlijk zouden dat er twintig zijn! Elke eindunit is dus vijfmaal sneller aangesloten, met vijf keer minder kans op lekkages.”

In gebouwen met een centrale stookplaats waar het warm water decentraal bereid wordt, biedt de afleverset Plurimod XM de uitkomst.

All-in-oneset voor klimatisatie in appartementen

Voor appartementsgebouwen met een centrale stookplaats heeft Caleffi verschillende afleversets voor de verdeling van warmte of koelte in de individuele appartementen. Mauro Caleffi belicht graag een buitenbeentje: “Voor projecten waar het warm water niet centraal geproduceerd wordt, hebben we de afleverset Plurimod XM. Deze hydraulische module voor verwarming en koeling vangt drukverschillen aan primaire kant op én garandeert de juiste afgifteflows aan de secundaire kant. Energiemeting, kogelkranen, inregeling, vuilfilter, het zit er allemaal in geïntegreerd.”

Eenvoudige drukregeling in drinkwatersystemen

Voor de individuele drinkwateraansluitingen in appartements­gebouwen, hotels en studenten­kamers biedt de Caleffi 539H een compacte oplossing. “De HVAC-eindunits is een combinatie van kogel­kraan, drukverminderaar en terugslagklep die binnen­komend water reduceert op druk”, aldus Mauro Caleffi. “De set neemt bijna de helft minder plaats in dan de drie afzonderlijke componenten achter elkaar. Dat is zeer handig in krappe technische ruimtes.”

De aansluitset 539H beschermt drinkwater­installaties tegen schade door te hoge druk en tegen terugstroom vanuit de binneninstallatie. Hij zorgt ook voor een hoog watercomfort in elk appartement of elke kamer dankzij een constant water­debiet en constante watertemperatuur, ondanks druk- en temperatuurverschillen in het aangevoerde water. 

De 539H-serie bevat alle componenten voor drukregeling in drinkwaterinstallaties.

Alle troeven in de monteurshand

De voorgemonteerde sets van Caleffi leveren de installateur vele voordelen op. Dankzij het beperkt aantal verbindingen zijn ze sneller gemonteerd. Het risico op fouten en lekkages is beperkt waardoor er minder problemen opduiken na de installatie. De kits zijn compacter dan de afzonderlijk gemonteerde componenten. En voor de eindklant is een goed werkende, energiezuinige en duurzame installatie gegarandeerd. “Last but not least zijn voor al deze kits BIM- en CAD-bestanden beschikbaar, voor een eenvoudig installatieontwerp”, besluit de managing director.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details