NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Install Day special: revolutionaire drooglopende inline-pomp
Het brede prestatiebereik van EtaLine Pro maakt het plannen van gebouwen een stuk eenvoudiger en toekomstbestendiger.

Install Day special: revolutionaire drooglopende inline-pomp

Stelt u zich eens voor: het plan voor een groot gebouw is bijna helemaal klaar, het systeem voor verwarming en koeling is tot in het kleinste detail gepland, inclusief alle leidingen, pompen en kleppen. En dan worden plots enkele bouwkundige parameters aangepast, waardoor het vereiste debiet van de pompen verandert. Maar ze zijn al besteld. Een ernstig probleem, denkt u? Niet met de nieuwe EtaLine Pro pomp, dankzij haar brede prestatiebereik. 

Op Install Day kunt u de revolutionaire inline-pomp zelf ontdekken. Geert Honof, Sales Engineer bij de fabrikant KSB, licht ons toe waarin ze verschilt van alle andere. De EtaLine Pro, met drooglopende motor, verenigt de eenvoudige instelling van een natloper met de duurzaamheid van een droogloper. Met slechts 15 types dekt ze alle bereiken waarvoor anders tot 40 types nodig zijn. Dat maakt ze erg aantrekkelijk voor gebouw­planners, die veel flexibeler kunnen plannen. Én voor verdelers, die beduidend minder opslag­ruimte nodig hebben om hun klanten van alle modellen te bedienen. 

De innovatieve pomp is eenvoudig de installeren dankzij standaard interfaces en vooraf ingestelde parameters.

Minder modellen, meer flexibiliteit 

“Traditionele pompmodellen zijn maar binnen een smal bereik optimaal inzetbaar. Een verandering in de vereiste opvoerhoogte of het vereiste debiet betekent meestal dat er een andere pomp­grootte nodig is. Dat is verleden tijd met de EtaLine Pro. Het prestatiebereik van elk model is ongeveer 50% groter dan voorheen, zonder enig rendementsverlies!” vertelt Geert enthousiast. 

Dat maakt de pomp veelzijdig in gebruik. Klassieke pompen worden ontworpen voor specifieke omgevingen en alleen daarvoor gebruikt. EtaLine Pro is veel breder inzetbaar. Als een werkings­punt in het ontwerp niet overeenkomt met de werkelijkheid of als het verandert, wordt de pomp gewoon opnieuw afgesteld en kan ze verder gebruikt worden met een hoge efficiëntie. 

Met slechts 15 modellen dekt de nieuwe inline-pomp alle opvoerhoogtes en debieten.

Vaarwel overdimensionering, welkom logistiek voordeel 

“Tot nu toe kostte het grote technische in­spanningen om pompen onder reële omstandig­heden op het optimale bedrijfspunt in te stellen. Daarom worden pompen in de praktijk vaak overgedimensioneerd. Maar dan verbruiken ze te veel energie, met onnodige kosten en een hogere CO2-uitstoot tot gevolg. Dankzij het brede werkingsgebied van de Etaline Pro moet je geen vermogensreserve in het ontwerp opnemen”, vertelt Geert. 

“Het beperkt aantal types van de Etaline Pro biedt logistieke, commerciële en technische voor­delen voor groothandels en installateurs. Minder modellen, dat betekent een snellere levering van de pompen en reserveonderdelen, beperkte opslagruimte, flexibelere vervanging van onder­delen en eenvoudigere installatie en onderhoud” 

Je kan de EtaLine Pro eenvoudig aanpassen aan veranderende parameters met de app.

Intelligente besturing voor hoge duurzaamheid 

Geert vervolgt: “De Etaline Pro pomp werkt vraaggestuurd. Als de bedrijfsparameters van een pomp veranderen, pas je ze in de KSB FlowManager app snel aan de nieuwe eisen aan. Dan moet je ze niet vervangen. Dat levert ook mogelijkheden op voor hergebruik. Tot hiertoe, wanneer een systeem stilgelegd of grotendeels aangepast werd, werden de pompen vaak weggegooid omdat hergebruik niet mogelijk was door hun nauwe prestatiebereik. Bij de EtaLine Pro is de kans groot dat ze na de eerste installatie nog geschikt is voor gebruik in een andere omgeving.”

“Omdat Etaline Pro speciaal ontwikkeld werd als totaalsysteem, verbaast ze door haar hoge efficiëntie. Daardoor voldoet ze meteen aan de huidige en toekomstige Europese energienormen”, besluit Geert.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details