NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Ledvance breidt uit met hernieuwbare energie en HCL-systemen
Ledvance kan zorgen voor een retrofit of complete upgrade van bestaande installaties.

Ledvance breidt uit met hernieuwbare energie en HCL-systemen

Het blijft goed gaan met Ledvance. De fabrikant van lichtbronnen en armaturen groeit verder en verbreedt opnieuw zijn assortiment. Meer dan op lichtbronnen zelf, zet Ledvance nu ook in op oplossingen die eindgebruikers in staat stellen met eigen opgewekte energie hun verlichting te doen branden. Daarnaast stelt het bedrijf ook zijn nieuwe lichtmanagementsystemen voor. Het volledige assortiment valt te ontdekken op Install Day op 13 oktober, waar Ledvance voor de vierde keer als standhouder aanwezig zal zijn.

Als betrouwbare partner in algemene ver­lichting combineert Ledvance traditionele met toekomst­gerichte verlichtings­technologie. Het bedrijf ont­stond in 2016 vanuit Osram, en kan daar­door bogen op meer dan 100 jaar ervaring. Vanuit zijn expertise op het vlak van innovatieve licht­toepassingen en omwille van de grote vraag naar hoogwaardige en duurzame ver­lichting breidt Ledvance zijn dienstverlening en productgamma steeds verder uit. Dat doet het bedrijf sinds kort onder de nieuwe slagzin Power through Light. 

“Licht is essentieel voor ons functioneren”, vertelt marketingverantwoordelijke voor de Benelux Ronald Moeskops. “Het is zowel voor mens als planeet een bron van energie. Die kracht willen we optimaal benutten. Dat uit zich in nog meer en slimme in zogenaamde Human Centric Lighting of HCL, maar ook in een totaal nieuwe productgroep: onze eigen systemen voor renewable energy.”

Door zonnepanelen, inverters en thuisbatterijen aan zijn gamma toe te voegen, ondersteunt Ledvance zijn klanten bij een efficiënte manier van energie opwekken.

Logische stap voor nog betere service

Ledvance zet al langer in op duurzaamheid en deze uitbreiding is voor het bedrijf een logische volgende stap. Ronald Moeskops: “We motiveren onze klanten zoveel mogelijk om voor duurzame verlichting te kiezen. Er is een ruime keuze uit ledtoepassingen, slimme verlichtings­systemen en energie­besparende lampen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat we hen nu nog beter willen ondersteunen met eigen hernieuw­bare energie­bronnen. We zijn een van de eerste lichtbedrijven die sinds kort ook zonnepanelen, inverters en thuisbatterijen in portefeuille hebben.”

Deze nieuwe wind past ook helemaal binnen de missie van Ledvance. De lichtexpert vergroot al jarenlang consequent zijn bereik door meer aandacht te besteden aan duurzame producten en de hernieuwbare energie-industrie aan te boren. Met zijn uitgebreide assortiment van intelligente verlichtingsoplossingen creëert Ledvance dan ook het beste woon- en werkklimaat. “Dat is de kern van onze opdracht: met aangepaste verlichting het welbevinden en functioneren van de mens optimaliseren. Dat dit bovendien op een groene manier kan, is de kers op de taart.”

Human Centric Lighting bevordert het functioneren van de mens in elke ruimte, op elk moment.

Biolux HCL-systeem: draadloos en compatibel

De PV-producten zijn niet het enige waar Ledvance mee uitpakt. Een tweede belangrijke innovatie is een nieuw lichtmanagementsysteem. Binnen het bekroonde BIOLUX Human Centric Lighting-systeem brengt de lichtexpert het HCL-panel 600 op de markt. Dat armatuur voor systeemplafonds in kantoren is compatibel met zowel het bedrade Dali-2- als het draadloze Zigbee-lichtmanagementsysteem. De lichtkleur binnen de voorziene scenario’s varieert van 2.700 tot 6.500 K. “Zo kan de ideale lichtkleur en lichthoeveelheid in elke ruimte op elk moment worden gegarandeerd. Bovendien is het voorprogrammeren van eigen voorkeuren heel eenvoudig met de app”, aldus Ronald Moeskops.

Ledvance werkt toekomstgericht

“Traditionele verlichting is praktisch al verdwenen”, besluit de marketing­verantwoordelijke. “Led- en HCL-verlichting zijn dus een slimme investering, zowel bij nieuwbouw als renovatie. Met licht­management kan bovendien tot 30% extra energie worden bespaard en de prestaties en het welzijn van de gebruikers verbeteren er aan­zienlijk door. Onze klanten kunnen op ons rekenen voor de opti­mali­satie van hun lichtplanning. Van het retrofitten of ombouwen van bestaande systeem tot een upgrade van armaturen of een volledig nieuwe installatie: onze experts begeleiden hen bij elke stap naar de meest efficiënte verlichting voor hun project.”

Wie graag meer te weten wil komen over de plannen en innovaties van Ledvance kan een bezoekje brengen aan de Install Day op 13 oktober in Brussels Gate. Ledvance is te vinden op stand 207. De lichtexpert neemt er voor de vierde keer deel als standhouder en kijkt ernaar uit om elke bezoeker te overtuigen van zijn slimme, innovatieve en duurzame lichttoepassingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details